25n
25N
25N

El PP exigeix a Oltra que "es posicione" sobre el processament de Fuset i trie "entre l'ètica i l'aritmètica"

El PP exigeix a Oltra que "es posicione" sobre el processament de Fuset i trie "entre l'ètica i l'aritmètica"
05/02/2020 -

La diputada i portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha urgit aquest dimecres a la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, al fet que es posicione sobre el processament del seu company de partit Pere Fuset –regidor de Cultura Festiva– per la mort d’un treballador en la Fira de Vivers i “trie entre l’ètica i l’aritmètica”.

Així ho ha afirmat Catalá en els corredors de les Corts a preguntes dels mitjans sobre la situació de l’edil després del rebuig de la secció quarta de l’Audiència Provincial de tots els recursos contra l’ordre de processament. Fuset s’asseurà en el banc dels acusats per l’accident mortal en el muntatge de les graderies per als concerts de la Fira de Juliol de Vivers de 2017.

La ‘popular’ ha advertit que, “segons l’acte de l’Audiència Provincial, hi ha un informe de l’Invassat (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball), que depén de la Conselleria d’Economia de Rafa Climent, de Compromís, que avala la tesi “que, en cas d’haver-se pres les mesures de seguretat, no s’hauria produït la defunció”.

Aquest informe “acredita la relació de causalitat entre la defunció del treballador i la prevaricació administrativa que va cometre l’Ajuntament”. Per tant, “ara s’entén menys la postura immobilista d’Oltra perquè no va exigir responsabilitats polítiques i mediàtiques a Fuset per alguna cosa que han acreditat negre sobre blanc els informes de l’Invassat”, ha subratllat Catalá.

Ha recordat que “Oltra va dir que, entre l’aritmètica i l’ètica, ells es quedaven amb l’ètica, quan exigia responsabilitats a l’alcalde d’Alacant del PSOE” Gabriel Echávarri, condemnat per prevaricació administrativa en el cas Comerç’“. “No sé si hui ho recorda i pensa el mateix”, ha recalcat.

“QUE DONEN LA CARA”

Per contra, la diputada ha assegurat que el PP reclamarà l’accés a tot l’expedient i que “Oltra i Climent donen la cara: Si s’ha acreditat la relació de casualitat entre la defunció i les mesures que no va adoptar mai l’Ajuntament, haurà d’exigir responsabilitats polítiques a Fuset, no sols administratives”. També estudien “iniciar un procés propi des del PP per la prevaricació administrativa de Fuset”.

S’ha preguntat, per tot això, si Oltra “pot dir que la seua conselleria de treball de Climent va deixar acreditada aqueixa fatal relació de casualitat entre l’actuació de l’Ajuntament i la trista defunció de Vasile Sucala“. “Ningú diu el seu nom, ningú parla d’ell, però és una persona amb dos fills i dona que ha mort tristament per la inacció de l’Ajuntament i la prevaricació administrativa de Compromís”, ha aprofundit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus