25n
25N
25N

PP exigeix a Oltra mesures "urgents" per a centres de persones amb diversitat funcional i alerta de la seua "situació límit"

PP exigeix a Oltra mesures "urgents" per a centres de persones amb diversitat funcional i alerta de la seua "situació límit"
05/07/2020 -

La sotssecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, ha reclamat a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, “mesures urgents” davant el tancament de centres” per a persones amb diversitat funcional i Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i l'”incompliment d’atendre les famílies de manera professionalitzada”. Per això, ha acusat el Consell de deixar-los en una situació “límit” que “es tradueix en un empitjorament de la seua salut o en una reculada d’aquesta”.

Bastidas ha explicat que en el Decret de 25 de març la vicepresidenta “es comprometia a garantir l’atenció domiciliària i seguiment a les persones usuàries dels diversos serveis suspesos en funció de les seues necessitats”, però ha criticat, en un comunicat, que Oltra “els ha tornats a enganyar”.

“L’obligació del Consell és posar-se del costat dels més vulnerables i vetlar pel compliment de la norma, màximament en unes circumstàncies com les actuals”, ha agregat.

La dirigent del PPCV ha assenyalat que “en cas de no atendre aquesta demanda, Olta incompliria la seua obligació de vetlar pel compliment dels contractes subscrits amb tercers i de comprovar el destí dels fons públics, així com de la justificació de l’ús d’aquests”.

En aquest context, la formació ha explicat que “des del tancament dels centres el 15 de març, les persones “han deixat de rebre els serveis que anaven percebent en els seus centres, com a fisioteràpia, suport psicològic, teràpia ocupacional, logopèdia, estimulació cognitiva o teràpia neuropsicològica”.

Unes mesures, segons Bastidas, “essencials i indispensables” tant per a les persones amb diversitat funcional com per a persones majors. “No rebre-les comporta un empitjorament de la seua salut o una reculada en aquesta”, ha advertit.

La portaveu de Política Social ha reclamat a Oltra que “llevant la suspensió de serveis com les teràpies per a xiquets i adolescents, serveis sanitaris en els centres d’atenció diürna i en els Centres d’Atenció precoç i ambulatoris” i que “pose fi la injusta situació que fa que les persones no estiguen rebent els seus serveis sanitaris en els centres d’atenció a les persones amb diversitat funcional”.

“És incongruent que un xiquet puga acudir al seu perruquer però no puga rebre teràpia en el seu Centre d’Atenció precoç o de Servei de Promoció de la seua Autonomia o que una persona puga eixir a una terrassa però no puga acudir a rebre teràpia ocupacional o realitzar activitats en el seu centre de dia o ocupacional garantint-se la protecció en igual mesura”, ha apuntat, al mateix temps que ha defensat que Oltra “ha de posar ordre en tot aquest desordre que està posant en escac l’atenció dels més vulnerables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar