25n
25N
25N

El PP exigeix que la comissió per al pacte de reconstrucció se centre en les mesures urgents

El PP exigeix que la comissió per al pacte de reconstrucció se centre en les mesures urgents
04/05/2020 -

La síndica del PP en Les Corts, Isabel Bonig, ha exigit als grups del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) que la comissió per al pacte valencià de reconstrucció se centre a abordar les mesures urgents destinades a pal·liar els danys causats per la pandèmia del coronavirus.

“Mesures sanitàries per a retornar la normalitat al nostre sistema sanitari i per a afrontar futures onades de contagi, mesures de caràcter social per a ajudar a les persones més vulnerables i mesures de naturalesa econòmica per a reconstruir el teixit productiu valencià danyat per l’estat d’alarma”, ha desgranat.

La ‘popular’ ha assegurat que la proposta del Botànic no respon a les exigències del moment actual “ni a les expectatives de la societat civil”, a causa de “l’amplitud de les qüestions” de la comissió d’estudi plantejada per PSPV, Compromís i Podem.

Matèries com la modernització de l’administració, polítiques ambientals, de mobilitat segura i sostenible o la reivindicació d’un finançament i inversions necessàries són alguns exemples que ha exigit que s’aborden en un termini major al de dos mesos fixat per a la comissió, “fins i tot tractant-se d’assumptes del màxim interés”.

“De fet, i com a mostra que es tracta de matèries que requereixen un període de temps molt superior, estan contemplades en el Pacte del Botànic II amb l’horitzó d’execució d’una legislatura completa”, ha asseverat la també cap del PPCV.

El PP vol que la comissió aprove, en la primera sessió després de la seua constitució, un paquet de mesures urgents perquè s’eleve al primer ple de les Corts que es convoque per al seu debat i votació, amb independència del dictamen final que haurà d’estar finalitzat l’1 de juliol.

Perquè el treball de la comissió finalitze en la data prevista, que no es podrà prorrogar, demana que el nombre de compareixences estiga acordat i ajustat a les possibilitats efectives del calendari de sessions proposat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 15 =