25n
25N
25N

El PP exigeix el cessament de Trenzano i Marzà demana que deixen de "desgastar-lo" perquè "no té cap responsabilitat"

El PP exigeix el cessament de Trenzano i Marzà demana que deixen de "desgastar-lo" perquè "no té cap responsabilitat"
18/06/2020 -

El PP ha exigit aquest dijous el cessament del director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, després del seu processament judicial i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha replicat als ‘populars’ que “estaria bé que deixaren de desgastar a una persona que saben i són conscients que no té cap responsabilitat”.

Durant la sessió de control al Consell en Les Corts, la diputada del PP Eva Ortiz s’ha referit a la decisió del Jutjat d’Instrucció número 9 de València de processar a Trenzano en considerar que existeixen indicis de falta de veracitat en un document datat en 2018 en el qual va assegurar que s’havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides en 2015 i 2016 a dues empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat.

En concret, la parlamentària s’ha preguntat “quant aguantarà (Trenzano) sense revelar qui li va donar l’ordre de mentir en un document públic per a tapar als germans del senyor Puig”. Precisament ha enlletgit al cap del Consell que ara el processament ja no siga “la línia roja” per a destituir un càrrec.

“Els següents seran els seus germans”, li ha advertit, per a preguntar si en aqueix cas assumiria responsabilitats polítiques.

La contestació l’ha realitzada el conseller Vicent Marzà, que ha recordat a Ortiz que ella mateixa va dir en seu parlamentària que sabia que ni la Conselleria d’Economia ni la d’Educació “eren responsables”.

“Vostés saben perfectament que tot el que hem fet des de la conselleria està ben fet”, ha reiterat, i en el cas de les empreses que no han complit s’han remés a Fiscalia i sol·licitat el reintegrament de les quantitats abonades, però no són, en cap cas, les empreses a les quals s’ha referit el PP, ha puntualitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − deu =