25n
25N
25N

El PP exigeix que Barcelona deixe de considerar les Falles com a "focs festius dels Països Catalans"

El PP exigeix que Barcelona deixe de considerar les Falles com a "focs festius dels Països Catalans"
04/03/2020 -

El PP exigeix que el Govern valencià reclame a l’Ajuntament de Barcelona la retirada de la consideració de les Falles de València com a “focs festius dels Països Catalans” en una de les exposicions itinerants del Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC), dependent del consistori que dirigeix Ada Colau.

Amb aquesta proposició urgent, els ‘populars’ volen que tots els partits de Les Corts emplacen al Consell a exigir-ho “per respecte a les Falles”. La iniciativa podria debatre’s abans dels dies grans si la majoria ho secunda, com han destacat la síndica del PP, Isabel Bonig, i la regidora i portaveu a l’Ajuntament, Mª José Catalá.

No obstant això, el PP adverteix que “el PSPV aborda aquesta qüestió amb una mica de conya”, davant l’afirmació que va fer aquest dimarts el seu portaveu parlamentari, Manolo Mata, ironitzant: “Anem per ells: els calçots són nostres, la coca d’Oliva és abans que la pizza i l’escudella és probablement un bullit millor que el madrileny i que el valencià”.

“No podem aparéixer com a triomfadors per la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Unesco, que es va iniciar amb el PP en la Generalitat i Rita Barberá com a alcaldessa i prendre’ns a conya alguna cosa que ofén als fallers”, ha reivindicat Catalá, per a afegir que el síndic socialista “potser és dels quals passen les Falles en la neu”.

El PP es pregunta així si el govern del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) està “orgullós de les Falles o no” i si aquests partits s’ho creuen. La seua intenció és que el Consell es dirigisca a Barcelona “en un to absolutament respectuós i amb tot el respecte a les festes del foc català”.

La proposta arribarà a totes les diputacions i ajuntaments, especialment al de València, perquè es debata en els plens de Març. “No és una qüestió ni d’esquinçar-se les vestidures ni de fer-ho exageradament, és de demanar respecte”, ha insistit la diputada ‘popular’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

CCCC
activem alfafar