25n
25N
25N

El PP exigeix a Pérez Garijo que "ensenye els contractes de l'IVF amb l'empresa de Puig si no tenen res a amagar"

Demanaran que comparega en Les Corts el redactor de l’informe de l’Advocacia que no veu conflicte d’interessos en la votació del decret

El PP exigeix a Pérez Garijo que "ensenye els contractes de l'IVF amb l'empresa de Puig si no tenen res a amagar"
20/07/2019 -

El portaveu d’Economia del Grup Popular en Les Corts Valencianes, Rubén Ibáñez, ha exigit a la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, “que done a conéixer els contractes de l’Institut Valencià de Finances (IVF) amb l’empresa de la qual Puig és accionista o que diga què s’amaga darrere de la seua no publicació”.

En concret, el PP ha sol·licitat a la consellera que publique “immediatament en el portal de Transparència el contracte de finançament sindicat de juny de 2005 subscrit amb societats del Grup Zeta, en el qual és part l’IVF, les successives modificacions del document anterior, el nou acord marc de finançament de data 28 de juliol de 2017 així com tots els informes tinguts en compte per a realitzar la quitació”.

El portaveu ‘popular’ ha assenyalat que “nou dies després d’esclatar l’escàndol, Puig segueix sense comparéixer en Les Corts i la documentació sense publicar-se en el Portal de Transparència”, ha dit Ibañez en referència a l’operació de l’IVF amb el Grup Zeta i el fet que el ‘president’ siga accionista de l’empresa editora de ‘Mediterrani’.

Per al parlamentari, és “lamentable que Puig s’amague darrere del director general de l’IVF, Manuel Illueca, per a no donar la cara i li mane a donar explicacions en Les Corts mentre ell no té cap intenció de fer-ho”. “Confiem que Illueca ens puga aclarir tots els dubtes d’una operació en la qual s’ha perdonat diners públics de tots els valencians en benefici de l’empresa de la qual és accionista el president”, ha postil·lat.

Rubén Ibáñez també ha anunciat la sol·licitud de compareixença del redactor de l’informe de l’Advocacia de la Generalitat –que conclou que Puig no havia d’abstindre’s en la votació del decret que va avalar l’operació al no haver-hi conflicte d’interessos– perquè ho explique en Les Corts. “Volem conéixer amb detall l’informe elaborat a posteriori a petició expressa del president”, ha dit el representant del PP.

Per a Ibáñez, “Puig ha manat callar als alts càrrecs sobre aquest assumpte, ha imposat el silenci i ni tan sols la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, és capaç de pronunciar-se sobre la nostra petició que faça públic el contracte de finançament de l’operació entre l’IVF i el Grup Zeta i les seues modificacions perquè tots els valencians coneguen de primera mà què hi ha darrere d’aqueixa operació”.

“POSSIBLES INCOMPATIBILITATS”

El ‘popular’ creu que “crida l’atenció que ni la conselleria de Transparència, ni l’Agència Antifrau ni l’Advocacia de la Generalitat hagen sigut capaces d’indagar en aquest assumpte i en les possibles incompatibilitats del president de la Generalitat”.

“Posar com a excusa la separació de poders i dir que acudirà a donar explicacions quan li convoquen les Corts, havent-se reunit el mateix Consell dissabte passat en el seminari de Montanejos amb els síndics dels tres grups d’esquerres, sona a aixecada de camisa. Bastaria amb una simple indicació seua al grup del qual forma part per a deixar d’obstaculitzar la seua compareixença. Li recomane eixir a donar la cara perquè cada dia que passa i es coneixen més dades, l’assumpte s’enterboleix encara més i sembla que hi ha més coses a amagar”, assenyala.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − un =

art en blanc
ruta del grial massamagrell