25n
25N
25N

El PP exigeix per a València els 50 milions del fons estatal que compensarien l'estocada fiscal de Ribó

Catalá demana a l’alcalde que reivindique a la Secretària d’Estat d’Hisenda, amb qui Ribó es reuneix aquest matí, la creació del fons de 3000 milions al qual es va comprometre el president Sánchez per a finançar als Ajuntaments

Xisco Navarro

El PP exigeix per a València els 50 milions del fons estatal que compensarien l'estocada fiscal de Ribó
18/11/2020 -

El Grup Municipal Popular votarà demà en contra del pressupost municipal al no atendre les peticions de revertir l’estocada fiscal del Govern de Ribó i PSOE d’aquest any 2020 que s’uneix a les pujades de 2016.

La portaveu del Grup Popular de València, María José Catalá, ha advertit que “el pressupost que demà pretén aprovar el govern municipal, conformat per nacionalistes i socialistes, no concedeix un respir a l’asfíxia econòmica que pateixen els veïns, comerciants, hostalers, autònoms i pimes, en mantindre una pujada d’impostos i taxes que ha suposat un increment de 30 milions de la recaptació”.

Catalá ha demanat a l’alcalde que reivindique a la secretària d’Estat d’Hisenda, amb qui Ribó es reuneix aquest matí, la creació del fons de 3000 milions al qual es va comprometre el president Sánchez per a finançar als Ajuntaments.

Per criteri de població a València li correspondrien 50M€, “amb els quals seria possible revertir la pujada d’impostos i taxes municipals que està aplicant Ribó i el PSPV aquest any 2020 i que mantindrà en el pressupost del 2021”.

La pujada de la pressió fiscal de Ribó ha sigut especialment onerosa amb l’activitat econòmica de la ciutat a la qual li han carregat 10,7 milions en impostos. D’ells, 4,9 milions per l’augment de l’IB als negocis amb usos Diferenciats, de l’IBI de característiques especials 1,1 milions d’euros, per l’IBI amb la pujada del 2% es recapten 1,7 milions d’euros i en l’IAE amb l’increment 2,8 milions més. A això, cal sumar l’increment de l’aigua en un 105% i de la taxa de vehicles.

Per tot això, ha recordat Catalá, “des del PP hem demanat reiteradament que s’aplique una bonificació de fins al 50% de l’IBI a tots aquells autònoms, comerços, pimes, hostalers i oci que acrediten que han tingut pèrdues derivades de la pandèmia.

A més, la portaveu PP ha lamentat que el pressupost de 2021 reduïsca la partida d’ocupació, quan s’ha disparat la taxa d’atur al 18%, dos punts damunt de la mitjana a Espanya. “No és una prioritat per al Govern de Ribó i PSOE la creació d’ocupació, ni inverteix a generar ocupació, ni tampoc ajuda als quals ho generen. Castiga amb la seua estocada fiscal a l’activitat econòmica de la ciutat i no augmenta les ajudes respecte a l’any 2020”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + quatre =