El PP estudia una via "amb moltes possibilitats" per a recórrer davant el Tribunal Constitucional la Llei de Plurilingüisme

Guardar

bonig_ep
bonig_ep

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat aquest divendres que el partit ha format un grup jurídic "importantíssim" que està estudiant les vies per les quals pot portar la Llei de Plurilingüisme de la Comunitat Valenciana al Tribunal Constitucional (TC), al mateix temps que ha assegurat que "hi ha una via amb moltes possibilitats" que detallarà quan la tinguen clara.

Així ho ha explicat, en declaracions als mitjans, la dirigent del PP, que ha assenyalat que aquesta "és una possibilitat" i estan estudiant el model de recurs per a poder acudir al TC "abans que el PSOE acabe amb la independència de tota la justícia, que l'intentarà però no l'aconseguirà".

Un dia abans de la mobilització convocada per la FAPA Gabriel Miró a la Vega Baixa precisament a compte de l'aplicació d'aquesta llei, Bonig ha reiterat que l'únic partit "útil per a la societat valenciana i espanyola és el PP" i ha ressaltat que no estan en contra del valencià, sinó a favor que els pares puguen triar el castellà o el valencià com a llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills.

"La Llei de Plurilingüisme suposa la imposició d'un únic model que fa que en Secundària i Batxillerat alumnes que no han estat escolaritzats en valencià tinguen almenys el 25% de les troncals en valencià", ha criticat, mentre el decret de plurilingüisme del PP de 2013 "compatibilitzava les dues realitats lingüístiques de la Comunitat, que han conviscut i que només els governs d'esquerra nacionalista i separatista tenen aqueixa confrontació que es viu ara i que recorda als anys 80".

Al seu judici, el Consell no desenvolupa via reglamentària la Llei de Plurilingüisme perquè és conscient que el PP les anava a impugnar "i guanyar" en els tribunals, i ha criticat el "sectarisme i dogmatisme" del Govern valencià.

RESPOSTA A CS

Per part seua, la diputada i exconsellera d'Educació amb el PP (en el període 2012-2015), María José Catalá, ha respost a les afirmacions del portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, en les quals apuntava al fet que van ser els 'populars' els qui van obrir la via que ara ha utilitzat el Consell en matèria de plurilingüisme recomanant-li que es "assessore una mica més en qüestions educatives".

Així, ha destacat que en la seua etapa al capdavant d'Educació es va aprovar l'"única" norma sobre plurilingüisme "que ha comptat, no sols amb tot el consens de la comunitat, ja que no va haver-hi cap mena de recurs judicial, cap" i la seua aplicació ha sigut "avalada pels tribunals", ja que en tombar el decret posterior s'instava a aplicar aqueix decret de 2013.

Catalá ha defensat que aqueix text "elimina el programa d'immersió lingüística", atés que no és partidària que aquesta siga "favorable" en termes pedagògics i "a Catalunya s'ha manifestat amb molt mals índexs de rendiment de l'alumnat", i també que es va realitzar una consulta a les famílies per a triar el projecte lingüístic.

"El PP mai ha anat en contra del valencià ni abans, ni durant, ni ara", ha subratllat, però defensa la llibertat d'elecció i va respectar sempre la Llei d'Ús i Ensenyament impulsada pel PSOE de Joan Lerma i l'exempció que es contempla en ella.

Per tot això, ha reiterat que "l'únic partit que, més enllà de declaracions altisonants, escenografia i postureo, s'ha dirigit a Vicent Marzà per a tombar les imposicions lingüístiques ha sigut el PP", i ha aconsellat a Cantó "més estudiar, més treballar i menys postureo".

Destacats