25n
25N
25N

El PP en la Diputació demana al Consell un protocol perquè alcaldes puguen decidir sobre les festes

El PP en la Diputació demana al Consell un protocol perquè alcaldes puguen decidir sobre les festes
30/04/2020 -

El Grup Popular en la Diputació de València ha reclamat a la Generalitat un protocol detallat perquè els alcaldes puguen decidir sobre la conveniència o no de la celebració de les festes majors dels seus municipis durant els pròxims mesos atesa l’extensió de la pandèmia per coronavirus a la província, segons han informat fonts del partit en un comunicat.

En aqueix sentit, han assenyalat que són moltes les festes patronals que se celebren en els 266 municipis de València coincidint amb el final de la primavera i el període estiuenc, però hui dia els alcaldes estan havent de prendre decisions sobre la cancel·lació d’actes festius “a cegues i sense tot just indicacions oficials”.

Així, han apuntat que en l’escenari actual tots els responsables municipals, siguen alcaldes o regidors, es plantegen “seriosos dubtes sobre la possibilitat o no de dur a terme la celebració de les festes patronals, ja que el primer és garantir la seguretat dels veïns”.

Per això, tant des del Grup Popular en la Diputació com en tots els ajuntaments s’estan impulsant mocions reclamant la informació precisa per a evitar que les aglomeracions durant els festejos puguen afavorir l’extensió dels contagis per COVID-19.

“Són les autoritats sanitàries les que han de marcar la pauta de les restriccions imposades i sent conscients que el final de l’estat d’alarma no suposarà una volta a la normalitat els populars en la Diputació demanen els detalls de les mesures que s’adoptaran amb relació a actes multitudinaris i la celebració condicionada d’aquests”, han assenyalat.

En aqueix sentit, han apuntat que són moltes les cancel·lacions conegudes com la Tomatina de Bunyol o la més que probable de les Falles la decisió final de les quals es prendrà al juny.

Però aquestes decisions són sempre adoptades pels primers edils “sense tindre una certitud referent a com actuar de manera detallada pel que s’opta per la prudència com és lògic”.

Així mateix, han assenyalat que encara que no es descarten els escenaris més pessimistes, en la quasi totalitat dels municipis “s’han realitzat contractacions d’espectacles, bé siga pels mateixos ajuntaments o per una infinitat de comissions o associacions de festes que col·laboren amb aquests”.

Així doncs, des del Grup Popular “exigim conéixer els criteris respecte a les festes majors previstes en els diferents municipis i també les pautes a seguir, si és que n’hi haguera, quant a quines activitats i espectacles i sota quines condicions podrien celebrar-se”.

OBERTURA DE LES PISCINES

En el mateix sentit, el Grup Popular ha instat a la Generalitat que oferisca un protocol als ajuntaments per a saber si, amb l’estiu ja en l’horitzó, podran obrir o no les seues instal·lacions municipals.

Habitualment entorn de la primera quinzena de juny començaven les obertures de les piscines públiques i, encara que tot indica que enguany s’haurà de retardar a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, encara no hi ha instruccions sobre aquest tema.

En relació amb l’ús de piscines públiques, en cas que pogueren obrir-se, la qual cosa és clar és que caldrà establir mesures noves d’higiene en les zones comunes, com realitzar la desinfecció diària i les normes de distanciament social.

L’autorització de la seua obertura, encara que amb restriccions, implica un treball administratiu intern en tots els ajuntaments que en les pròximes setmanes haurien d’estar contemplant la contractació de personal i serveis per a posar les piscines en funcionament, han apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + sis =