25n
25N
25N

El PP la Diputació reuneix alcaldes i portaveus per a informar-los de línies econòmiques per a l'emergència

El PP la Diputació reuneix alcaldes i portaveus per a informar-los de línies econòmiques per a l'emergència
15/05/2020 -

El Grup Popular de la Diputació de València està completant aquests dies les últimes reunions amb alcaldes i portaveus de totes les comarques de la província en les quals se’ls està procurant informació sobre els plans econòmics de la corporació que poden resultar de “gran utilitat per a aplicar als Ajuntaments, especialment en l’actual període d’emergència sanitària”, segons han assenyalat en un comunicat.

La Safor i la Ribera Alta seran les dues últimes a rebre aquesta formació econòmica els primers dies de la setmana pròxima on, igual que en la resta de comarques, s’analitzaran el Pla d’Inversions de la Diputació, el Fons de Cooperació i les iniciatives del Grup Popular que permetran un quart lliurament d’aquest últim fons.

El diputat de l’àrea econòmica, Carlos Gil, està informant els alcaldes i portaveus del Partit Popular a la província de la situació pressupostària de la Diputació i els plans aprovats a través de reunions telemàtiques on també es resolen dubtes i es presta assistència tècnica per a resoldre els conflictes que sorgeixen en l’àmbit local.

Gil està acompanyat en cada reunió pel diputat provincial responsable de cada comarca, la qual cosa aporta un grau major de proximitat a la problemàtica de cadascun dels municipis. L’objectiu és poder reforçar l’eficàcia en la gestió dels alcaldes populars i també la capacitat de fiscalització en el cas dels portaveus.

La iniciativa que va plantejar el Grup Popular va ser acceptada per l’equip de Govern provincial i permetrà que hi haja un quart lliurament del Fons de Cooperació, prèvia revisió del Pressupost de la Diputació per a 2020, que aniria destinada a la generació d’ocupació local. “És una eina molt útil en aquests moments on la destrucció de llocs de treball i el tancament d’empreses apunta amb força en tot el territori nacional”, han assenyalat.

Sobre aquest tema, són “molts els alcaldes “del Partit Popular que durant aquestes reunions “s’han queixat del minvament” que han tingut sobre els ingressos anunciats per la mateixa Diputació en el Pla d’Inversions avançat pel president socialista de la corporació provincial, Toni Gaspar, i que deixen als municipis -especialment els de petit i mitjana grandària-, en una situació “complicada per a fer front als desafiaments socials i inversors que es requereixen davant la crisi sanitària”, segons les mateixes fonts.

D’igual manera, els alcaldes i portaveus han expressat als integrants del Grup Popular en la Diputació “el seu malestar” davant la desaparició de plans com la Dipu Et Beca o el Pla d’Assistència Tècnica i que complien una important labor en el dia a dia dels consistoris.

INICIATIVES D’AJUDES

El Grup Popular en la Diputació encapçalat per Juan Ramón Adsuara està posant a la disposició dels alcaldes i portaveus una bateria d’iniciatives -com l’esmentada de formació econòmica- perquè puguen tindre ajuda davant una situació com l’actual on la gestió del Govern i la Generalitat no està solucionant les problemàtiques de les administracions locals.

Per això, el Grup Popular en la Diputació és “l’altaveu de les queixes dels alcaldes i s’ha convertit en un vehicle per a sol·licitar a les institucions provincials, autonòmiques i nacionals els desafiaments als quals s’enfronten els responsables municipals”, han assenyalat.

Unes altres de les queixes són “la falta d’informació sobre l’evolució de la pandèmia, l’escassa realització de test PCR i l’absència de protocols d’actuació en els cementeris, els poliesportius, les piscines públiques, les platges o la celebració de festes patronals, al costat de les emergències econòmiques i socials sorgides en nuclis de la població a conseqüència de la crisi sanitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + catorze =