25n
25N
25N

El PP demana a la Diputació que elimine el recàrrec provincial sobre l'IAE

El PP demana a la Diputació que elimine el recàrrec provincial sobre l'IAE
02/04/2020 -

El PP en la Diputació de València ha demanat a la corporació que comence els tràmits per a eliminar el recàrrec provincial sobre l’Impost d’activitats Econòmiques, ja que al seu judici, “suposaria un alleujament per a les empreses que ja estan patint els rigors econòmics del tancament decretat per l’estat d’alarma”.

Segons han indicat els ‘populars’ en un comunicat, l’última recaptació per aquest impost va ascendir a 15 milions d’euros, “que la Diputació deixaria ara en la butxaca de les empreses de la província”.

“La situació tan extrema que estan patint les empreses a conseqüència del tancament de la majoria d’elles per l’estat alarma decretat a Espanya no ha de veure’s agreujada pel cobrament d’impostos durant aquest període”, han indicat.

L’exempció d’aquest impost afecta a totes les empreses que tenen “un import net de la xifra de negocis igual o superior al milió d’euros” i, per tant, “són signatures que estan generant nombrosos llocs de treball a la província i que ara es veuen seriosament amenaçats per la conjuntura actual”.

Per a escometre aquesta renúncia de la Diputació de València al cobrament del recàrrec provincial de l’IAE “es necessita un permís de la ministra d’Hisenda, per la qual cosa el Grup Popular ha instat al president de la corporació provincial, Toni Gaspar, al fet que inicie ja els tràmits per a sol·licitar aqueixa exempció”.

L’import de la recaptació de l’IAE per a la Diputació de València va ser en l’exercici anterior de 14,9 milions d’euros pel que “procedir ara a l’exempció de l’impost alliberaria uns 15 milions d’euros que quedarien a la disposició de les empreses en un moment extremadament delicat per a la seua viabilitat”.

Els ‘populars’ han indicat que en l’àmbit competencial de la Diputació, se situa la gestió de quotes que es reporten per quota municipal “però també quotes pròpies de l’IAE que liquiden les empreses de la província pel que eliminar aquest recàrrec seria una bona contribució a no posar en risc el futur del nostre teixit empresarial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 7 =