25n
Orgull
Orgull

El PPCV exigeix a Puig que cessament a Soler si "no és capaç" d'atendre els col·lectius "més vulnerables" per les retallades

El PPCV exigeix a Puig que cessament a Soler si "no és capaç" d'atendre els col·lectius "més vulnerables" per les retallades
30/08/2019 -

La sotssecretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Elena Bastidas, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que cessament al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, si “no és capaç” d'”atendre els col·lectius més vulnerables” per les “retallades” pressupostàries que haurà de fer el Consell en 2020.

Així s’ha expressat aquest divendres la ‘popular’ en declaracions als mitjans de comunicació. Bastidas ha assenyalat que copiaran el model gallec”, després que aquest dijous, el secretari xeral del PSdeG, Gonzalo Caballero, qualificara de “gravíssim” que el conselleiro de Facenda parlara de la possibilitat que la falta dels lliuraments a compte del Govern central dificulte el pagament de nòmines i reclamara el seu cessament “si no és capaç de garantir” aquesta qüestió.

Copiarem el model gallec. Si no és capaç –Soler– de solucionar el més necessari per a aquesta comunitat, que és atendre les persones i col·lectius més vulnerables, Puig ha de cessar a Soler per no donar resposta a les necessitats d’aquesta comunitat”, ha sostingut Bastidas.

Respecte als possibles ajustos pressupostaris, la sotssecretària del PPCV ha considerat “preocupant” que es produiran en les diferents conselleries, “no solament dels 1.000 milions que Puig diu que esperava rebre del Govern d’Espanya, sinó de les despeses absurdes en el ‘colocódromo’ sense fi del Botànic II“.

En aquest context, ha lamentat la “vergonyosa” votació del PSOE al Senat, en la qual va rebutjar debatre sobre el model de finançament autonòmic en aquesta cambra, que creu que “haguera llançat més llums”.

A més, ha destacat que aquest problema “es podria haver solucionat abans d’eleccions per un Decret llei”. “Si hi havia diners i fórmules per als divendres socials, hi havia diners i fórmules per a atendre les necessitats econòmiques de les comunitats autònomes”, ha asseverat, encara que ha puntualitzat que continuen existint fórmules, com flexibilitzar el dèficit.

Qüestionada sobre per què creu que el PSOE “no vol pagar” a les autonomies, Bastidas ha apuntat que la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, “deia que venia a solucionar el problema”, però ha enlletgit que, en un any, no haja convocat el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

“No s’ha convocat perquè no s’ha volgut. Podien haver resolt el problema del finançament, però no està en les seues prioritats. Si no han buscat una solució és perquè no han volgut. Sánchez i els socialistes espanyols menyspreen, políticament parlant, a Puig i als socialistes valencians. Qualsevol petició que arribe d’ací, a la vista de les decisions, no serà atesa”, ha criticat Bastidas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =