25n
25N
25N

PP demana una Junta d'Accionistes extraordinària d'EMT per a destituir a Grezzi

Català demana que la Intervenció General de l’Ajuntament informe sobre les fallades que van provocar l’estafa en l’EMT

PP demana una Junta d'Accionistes extraordinària d'EMT per a destituir a Grezzi
20/10/2019 -

La portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat aquest diumenge que demanarà la convocatòria d’una Junta General d’Accionistes extraordinària de l’EMT per a sol·licitar que es renove el consell d’administració i es destituïsca el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, com a conseller i president de l’empresa.

Catalá ha manifestat que la Junta General d’Accionista, com a màxim òrgan representatiu de l’empresa, ha de constituir-se en el Ple de l’Ajuntament i “dirimir si Grezzi ha de seguir com a conseller després que sota la seua presidència s’haja produït el robatori de 4 milions d’euros de diners públics”, segons ha explicat el PP en un comunicat.

A més, ha avançat que en la Junta General d’Accionistes demanarà que se substituïsca al secretari extern del consell d’administració de l’EMT, “que cobra uns emoluments de 3.000 euros al mes”, per un secretari de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, ha assegurat Catalá, “l’empresa s’estalviaria la contractació externa del secretari i tindria avalada la seguretat jurídica per un funcionari habilitat nacional”.

Així mateix, ha anunciat també que el PP sol·licitarà a la Intervenció General de l’Ajuntament que realitze una sèrie d’informes i peticions en relació amb el frau de l’EMT.

D’una banda, Catalá demana un informe sobre les fallades en el protocol i normativa aplicable en les ordres de pagament de les huit disposicions de fons del compte corrent de l’EMT València en CAIXABANK amb destinació a un compte del Banc de la Xina a Hong Kong entre el 3 i 20 de setembre de 2019. Aquest informe haurà de fitar-se temporalment als fets ocorreguts durant el mes de setembre de 2019, ha precisat.

En segon lloc, reclamarà que s’incloga en el Pla Anual de Control Financer (PACF) 2020 de la Intervenció General Municipal (Article 31 del Reial decret 424/2017) l’elaboració d’Auditoria Integral de l’EMT València SAU (Mig Propi) per part del Servei d’Auditoria Integral de la Intervenció General Municipal.

Paral·lelament, requerirà un informe sobre la possibilitat de sotmetre l’EMT València SAU (Mig Propi) al control directe de la Intervenció General Municipal per a l’autorització i control de pagaments.

Finalment, Catalá ha demanat al PSPV que “no s’acovardisca enfront de l’autoritarisme” de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la seua formació, Compromís, i que “no permeta que en la pròxima sessió de la comissió d’investigació sobre el robatori en l’EMT Grezzi estiga present en les declaracions dels treballadors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =