25n
25N
25N

El PP denuncia que Ribó té bloquejades beques de menjador, xecs i ajudes de material escolar

El PP denuncia que Ribó té bloquejades beques de menjador, xecs i ajudes de material escolar
05/12/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha informat hui que “el govern de Ribó i el PSPV mantenen bloquejades i sense resoldre 1.234 sol·licituds d’ajudes de menjador per al curs escolar que està en marxa des del mes de setembre”.

La convocatòria d’ajudes de menjador es va aprovar per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament celebrada el 31 de juliol, i en el termini previst en les bases es van presentar 1.894 sol·licituds, de les quals 214 es van denegar, 446 es van resoldre favorablement i 1.234 es van quedar arracades de valorar.

Aquesta situació, ha lamentat Catalá, “provocarà que les famílies que finalment els adjudiquen les ajudes, no cobren els mesos en què la resolució ha estat bloquejada, que de moment són setembre, octubre, novembre i part de desembre”.

Les 446 noves ajudes de menjador concedides fins al moment es pagaren des del 6 de novembre en què van quedar resoltes, a raó de 4,5 euros per xiquet i dia, amb una despesa de 93 euros a mes, “la qual cosa implica que l’Ajuntament deixarà de pagar 92.322 euros dels 46 dies de setembre i octubre a aquests 446 nous beneficiaris de les ajudes”.

Es tracta d’Ajudes de Serveis Socials per a sufragar despeses de menjador durant el curs 2020/2021 de les guarderies i escoles infantils de manera subsidiària al Programa de la Generalitat Valenciana. Consisteix en una ajuda de 4,5€ per xiquet de Setembre a Juliol. Cost aproximat xiquet mes 93€.

La portaveu popular ha proposat que l’any pròxim es faça una tramitació única de totes les ajudes relacionades amb l’educació (Xec Escolar, beques menjador i ajudes de material escolar) i que s’adjudiquen abans de començar el curs, “per a evitar situacions com les que s’estan vivint enguany en què les famílies, moltes d’elles en una complexa situació econòmica, deixen de percebre les ajudes pels mesos de retard que acumula tramitació”.

La iniciativa proposada per la portaveu popular contemplava que “siguen efectius els efectes econòmics de la resolució de les ajudes, en cas de concessió, des del primer dia d’assistència al menjador de cada xiquet i xiqueta beneficiaris”. Modificant per a això les bases que estableixen que les sol·licituds realitzades en el termini ordinari tindran efectes econòmics des de la resolució (a diferència de les ajudes prorrogades que ho seran des de l’1 de setembre).

A més, a pocs dies de les vacances de Nadal, tampoc s’ha resolt definitivament les sol·licituds del Xec Escolar 2020-2021 i no s’han resolt les ajudes de material escolar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =