25n
25N
25N

Ribó i el PSPV retallen un 62,4% el pressupost per a contractacions laborals pese a l'augment de l'atur juvenil del 60% a València

A aquesta retallada en el capítol 1 en el Pressupost de l’Ajuntament, se suma la retallada del 83% dels programes d’ocupació juvenil aplicada des de la Generalitat.

Ribó i el PSPV retallen un 62,4% el pressupost per a contractacions laborals pese a l'augment de l'atur juvenil del 60% a València
12/11/2020 -

El regidor del Grup Popular, Giner Corell, no va votar ahir a favor del capítol 1 del Pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2021 en la Comissió informativa de Gestió de Recursos i Personal, “per incloure una retallada del 62,4% de la partida destinada a les contractacions laborals en un context de crisi econòmica com l’actual, amb la taxa d’atur a València per damunt del 18%”.

A més, l’atur juvenil a la ciutat de València ha augmentat en un 60% en l’últim any, “per la qual cosa resulta incomprensible que el govern de Ribó i el PSOE reduïsquen tan dràsticament una partida destinada a la contractació laboral a l’Ajuntament”, ha destacat. En concret, es redueixen 3.728.032 euros, en passar de 5.969.692 € en 2020 a 2.241.654 € per al 2021.

D’altra banda, l’Ajuntament ha demanat per a 2021 a la Generalitat un 83% menys que l’any passat dels fons destinats als programes de foment de l’ocupació juvenil. En 2020, ha explicat Giner Corell, “València disposava de 7,2 milions de fons per a programes d’ocupació, però va retornar 2,4 milions en ser incapaç de contractar joves desocupats”.

En la convocatòria de l’any passat, l’Ajuntament de València va demanar per a tots dos programes més de 12 milions d’euros dels fons de la Generalitat i ens van concedir 7,2 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament va retornar 2,4 milions per ser incapaç d’invertir-los a contractar joves aturats.

Ara, per a la nova convocatòria, l’Ajuntament només ha demanat l’Ajuntament 1,1 milions d’euros per al programa EMPUJU, és a dir un 83% menys del que va invertir l’any passat malgrat tindre un 60% més de desocupació juvenil.

Per tot això, ha conclòs Giner Corell, “el PP no vote ahir a favor en la comissió de Gestió de Recursos i Personal a l’aprovació del capítol un dels pressupostos i exigirem, a través de les al·legacions/reclamacions als comptes de 2021, que s’incrementen les partides destinades a les polítiques d’ocupació, i, especialment, aquelles que van dirigides a frenar l’atur entre els més joves”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =