25n
25N
25N

El PP denuncia que l'Ajuntament "retalle un 90%" el pressupost de material per a la Policia Local

El PP denuncia que l'Ajuntament "retalle un 90%" el pressupost de material per a la Policia Local
21/11/2020 -

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dissabte que “la partida destina a l’adquisició de material” de Policia Local, “especialment per a la protecció dels agents que estan en ple carrer”, “patirà una retallada del 90 per cent en 2021”.

El PP ha lamentat que la Policia Local de València és “una de les quals patirà retallades en el pressupost de Compromís, PSOE i Ciutadans que es va aprovar el dijous”.

En concret, s’ha referit a la partida per la qual s’adquireixen “jupetins antibales, desfibril·ladors o guants i cascos, material necessari per a la perfecta protecció dels agents”.

“En 2020 es van pressupostar 470.000 euros en la partida, mentre que per a 2021 la mateixa partida es queda en 45.000 euros, menys del que Ribó, PSOE i CS destinarà en el pressupost de 2021 menys les ajudes a les entitats catalanistes, un total de 50.000 euros”, ha retret la formació en un comunicat.

A més, dels 470.000 euros destinats en el pressupost d’aquest any sol s’ha executat el 46 per cent, és a dir 218.760 euros, segons el PP. L’any passat 2020 el pressupost per a la Policia Local era de 8,5 milions d’euros, “però la incapacitat en la gestió s’ha deixat quasi la meitat sense executar més de 3,7 milions d’euros”, ha criticat.

“La Policia Local de València, malgrat el treball més gran derivat per la crisi sanitària i pels torns de treball, seguirà en 2021 amb una plantilla minvada, sense arribar a cobrir-se una de cada cinc places de la seua plantilla”, ha advertit el grup municipal.

El PP ha incidit en què “el pressupost de 2021 contempla que seguiran sense cobrir-se més de 400 vacants de la plantilla de la Policia Local”. “D’una plantilla de 1.900 agents seguirà la Policia Local amb 403 policies menys per a l’any vinent, el que suposa un minvament del 21%”, ha insistit.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha censurat que “en plena crisi sanitària “el Govern de Ribó i PSOE continua retallant el pressupost de Policia Local i en aquest cas en una cosa tan essencial com la seua protecció dels policies com és la compra de desfibril·ladors o jupetins antibales”.

Catalá ha insistit en el minvament de la plantilla “perquè en 2021 es mantenen les 403 vacants d’un total de 1.905 agents que hauria de tindre València als seus carrers, mentre els índexs delictius continuen pujant a la ciutat amb problemes d’inseguretat en molts barris de la ciutat”.

Ha demanat al regidor de Protecció Ciutadana, Aaron Cano, que treballe més per a erradicar la inseguretat dels barris i que defense en el pressupost dotar a València de la plantilla que ha de tindre. “No pot permetre que la Regidoria d’Hisenda li retalle del 90% en adquisició de material per a la protecció dels agents que vetlen per la seguretat a la ciutat i que des de Personal es deixen 403 vacants en la Policia Local”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 19 =