25n
25N
25N

PP denuncia que el Rialto "ha fraccionat en tres contractes" la conversió en zona de vianants provisional de l'Ajuntament

PP denuncia que el Rialto "ha fraccionat en tres contractes" la conversió en zona de vianants provisional de l'Ajuntament
24/06/2020 -

El grup municipal ‘popular’ ha denunciat que “fins a tres contractes diferents ha adjudicat el Govern de Ribó i PSOE per al disseny de la conversió en zona de vianants provisional de la plaça de l’Ajuntament”. Segons han afirmat en un comunicat, “els dos primers es van realitzar a través de l’empresa Municipal de Transports, EMT, dirigida per Giuseppe Grezzi (Compromís) i el tercer d’ells per la regidoria d’Urbanisme, dirigida per Sandra Gómez (PSOE)”.

El regidor del grup ‘popular’, Carlos Mundina, ha assegurat que han “descobert un segon contracte a dit del disseny de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament per 16.758 euros (IVA inclòs), que se suma al que va pagar l’EMT també per al disseny a la de la Paisatgeria per més de 18.000 euros (IVA inclòs) i un tercer que es va adjudicar l’any 2017 Mingeneria per a un primer disseny de la conversió en zona de vianants per un valor de 13.000 euros”.

A més, ha assegurat que “cal afegir un contracte de 58.000 euros a l’empresa on treballava el gerent de l’EMT per a remodelar les línies de l’empresa pública”. Així, només el disseny i estudis de línies d’autobús per la conversió en zona de vianants provisional de la plaça de l’Ajuntament “costarà més de 100.000 euros als valencians, i que amb les obres supera 1,2 milions d’euros gastats”.

El PP considera que “pot haver-hi un fraccionament, ja que es tracta de dos contractes per a un mateix fi: el disseny del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament. El disseny del projecte provisional es va fraccionar entre l’EMT i la regidoria de Manteniment i Obres d’Infraestructures, dependent de la vicealcaldessa Gómez”.

“Aquestes contractacions són una mostra més del balafiament en què s’han convertit unes obres provisionals que han causat estupor no sols a veïns i comerciants per la seua lletjor i potineria, sinó també a experts del món del disseny, l’urbanisme i l’arquitectura”, ha criticat Mundina.

El regidor ha assenyalat que “el PSOE ha estat vergonyosament callat davant els abusos de Ribó i Grezzi en la reforma de la plaça” i “ara es despenja amb una nova despesa del qual des del grup ‘popular’ li demanem a la responsable d’Urbanisme que done explicacions”. “Ens preguntem, per què han sigut necessaris dos contractes per al disseny del projecte de la plaça de l’Ajuntament?”, ha afegit.

Es tracta, ha continuat, d'”unes obres de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament el pressupost inicial del qual va en augment cada dia”. “El cost ja supera l’1,2 milions d’euros, que són 400.000 euros més del que el Govern de Ribó destinarà a donar ajudes als comerços de la ciutat per a mitigar la crisi sanitària que els ha mantinguts tancats i sense ingressos tres mesos”, ha censurat.

“Comencem amb dos contractes per a les obres de 350.000 euros i 100 jardineres a 1.000 euros la peça. Jardineres que ara sabem que no compleixen en les condicions del plec. Després l’asfaltat i fressat de color roig per 564.940 euros més. Descobrim també que paguen un sobrecost de 8.000 euros sense IVA perquè les banderoles al costat de les jardineres no complien les mesures de seguretat. Així que als 1.000 euros per jardinera, ara pagarem prop de 3.000 euros per cada banderola de sis metres que col·locarem. I col·locaran 12”, ha resolt Mundina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dos =