25n
25N
25N

El PP denuncia que el pressupost municipal deixa sense ajudes o les retalla a entitats socials que lluiten contra la COVID-19

El PP denuncia que el pressupost municipal deixa sense ajudes o les retalla a entitats socials que lluiten contra la COVID-19
24/11/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha revelat hui que el pressupost pactat per a l’Ajuntament “té importants retallades en ajudes a entitats socials que estan fent un treball assistencial fonamental amb les persones més vulnerables i desfavorides, i amb les persones més colpejades per la crisi sanitària i econòmica a conseqüència de la pandèmia per la Covid”.

Catalá ha advertit que “els comptes municipals inclouen una retallada de 100.000 euros en les ajudes a Casa de Caritat de València i deixen a zero la partida per a l’asil de les Germanetes d’Ancians Desemparats, una entitat que rebia 60.000 euros a l’any de l’Ajuntament, i que en 2021 no rebrà res, malgrat que dóna a empara a centenars de persones majors i famílies, moltes d’elles amb dificultats familiars i amb gran vulnerabilitat enfront de la crisi econòmica que patim”.

Igualment, ha informat la portaveu popular, “el govern municipal també retalla l’assignació a la Ciutat de l’Esperança, que pateix una retallada en les ajudes municipals d’un 54% passant de 643.000 euros als 300.000 euros. Aquesta entitat fa un treball encomiable d’acolliment a persones sense sostre de diversos països”.

“Aquesta és la part més trista dels pressupostos municipals de Ribó, PSOE i Cs”, ha lamentat Catalá, “perquè ni rescaten a les persones ni reactiven l’economia de la ciutat, minvada per la crisi de COVID 19. Reduiran o deixar sense ajudes a entitats socials que estan lluitant contra la crisi de la COVID-19 a la ciutat”.

A més, en el pressupost municipal “no hi ha ni un sol euro d’ajuda al Banc d’Aliments, que reparteix menjar a 6.000 persones a la setmana”, i en aquest, segons ha revelat també, “retallen 3.000 € a Asindown i 4.000€ a l’Associació de familiars amb Alzheimer”.

“La retallada de les ajudes socials de l’Ajuntament no afecta les subvencions que Ribó i el PSPV han aprovat per a 2020, que augmenten en 10,8 milions respecte a les que va concedir l’Ajuntament l’any 2015, entre aquestes ajudes s’inclouen les que es concedeixen a les entitats catalanistes”, ha conclòs Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 6 =