25n
25N
25N

El PP denuncia que el 30% dels barris de la ciutat no rep "ni un euro" d'inversions

El PP denuncia que el 30% dels barris de la ciutat no rep "ni un euro" d'inversions
04/07/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha criticat aquest dissabte l'”escassa inversió del Govern de Ribó i el PSPV en els barris de la ciutat”, ja que, segons ha assenyalat, “el 30% no ha rebut ni un sol euro”, i ha denunciat que “un de cada tres es queda sense cap mena d’inversió”.

Catalá ha asseverat que enguany “només han arribat 14,8 milions d’euros d’inversions als barris de la ciutat, que significa el 8% del total del capítol 6 d’inversions, dotat amb més de 184 milions d’euros per a 2020”.

La portaveu ‘popular’ ha explicat que en aquests moments “el 30% dels barris no ha rebut ni un sol euro, és a dir, en 23 barris i 4 pedanies de València no ha arribat ni un euro d’inversió”. “En 2019, el Govern de Ribó i el PSPV va deixar d’invertir més de 100 milions pressupostats en el capítol 6. Els veïns de 14 barris de la ciutat es van quedar l’any passat esperant inversions que no van arribar en tot l’any”, ha lamentat en un comunicat.

Catalá ha puntualitzat que aquests barris són El Pilar, Pla del Remei, La Petxina, Tendetes, El Calvari, Trinitat, Morvedre, Sant Antoni, La Fontsanta, La llum, Sant isidre, La Raiosa, En Corts, Ciutat Universitària, Jaume Roig, Beteró, Ciutat dels Arts i els Ciencies, La Creu del Grau, Camí Fons, Ciutat Jardí, L’Illa Perduda, L’Amistat, La Carrasca, i en les pedanies Cases de Bárcena, Mahuella, Beniferri, Forn d’Alcedo. “En la meitat d’aquests barris no va arribar l’any 2019 cap euro en inversions”, ha afegit.

Paral·lelament, ha agregat que uns altres als quals sí que han arribat les inversions municipals “han rebut inversions ridícules com Benifaraig (850 euros), Sant Pau (1.000 euros), Carpesa (1.500 euros, Jesús (3.000 euros) i La Creu Coberta (3.000 euros)”.

“BAIXÍSSIM NIVELL D’EXECUCIÓ” DE LES INVERSIONS EN ELS BARRIS

La portaveu del PP en el consistori ha criticat el “baixíssim nivell d’execució” de les inversions en els barris de ciutat, que “està provocant l’abandó i la falta de millores i modernització en els equipaments públics”, segons Catalá.

La dirigent ‘popular’ ha lamentat que “malgrat que Ribó no és capaç d’executar les inversions, ha apujat quasi tots els impostos i taxes de l’Ajuntament, provocant que hui dia cada valencià pague 100 euros més d’impostos que fa quatre anys”. “A més, han malgastat més d’1,2 milions d’euros en l’esperpèntic projecte de la plaça de l’Ajuntament”, ha afegit.

Catalá ha denunciat que el govern municipal “està castigant els barris amb falta d’inversions en noves dotacions públiques i amb un manteniment deficient de les quals estan funcionant”.

Així mateix, ha tornat a reiterar la “falta de gestió municipal” que “es tradueix en uns baixíssims índexs d’execució del pressupost municipal”. “En els cinc mesos del 2020 l’estat d’execució de les inversions municipals en el primer trimestre estava en 8,3 milions, que significava el 4,8% de la partida d’inversions, mentre en el segon trimestre l’estat d’execució d’inversions estava en 13,4%”, ha detallat.

També ha defensat que amb aquestes dades “no tenia cap sentit la pujada d’impostos i taxes municipals prevista per a 2020 i que suposarà per a cada família un augment tant en l’IBI com en el rebut de l’aigua”. Al mateix temps, ha advertit, aquesta pujada “està penalitzant als comerços i activitats econòmiques de la ciutat de València, que són els qui generen ocupació a la ciutat”.

Finalment, ha assegurat: “Si sumem el que s’ha deixat d’invertir en aquests quatre anys de Govern de Ribó i el PSPV a la ciutat, se superen els 300 milions d’euros”.

“Per tant, no és per a estar orgullós de la gestió, perquè el govern del Rialto ha sigut un autèntic fracàs”, ha apuntat, i ha insistit que el govern de Ribó i els socialistes “ha tingut més pressupost que mai per a fer inversions i, no obstant això, la seua gestió està sent un vertader fracàs per a millorar la qualitat de vida dels barris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

ccccinema
activem alfafar