25n
25N
25N

El PP denuncia que no hi ha data per a la reforma del Palau un any després de l'enfonsament del sostre

El PP denuncia que no hi ha data per a la reforma del Palau un any després de l'enfonsament del sostre
29/06/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Mª José Catalá, ha recordat que aquest dilluns fa un any que es van desplomar huit metres del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música, caient sobre el pati de butaques, i “no hi ha ni data” per a la reforma.

En el consell d’administració del Palau que se celebra aquest dimarts, 30 de juny, el grup ‘popular’ exigirà que l’Ajuntament informe del cronograma complet per a la reobertura, els seus plans per a la reprogramació, la situació dels abonats i la del director el nomenament del qual va ser anul·lat pel TSJCV, Vicent Ros.

Catalá ha criticat l'”apatia i falta d’impuls” del govern municipal (Compromís i PSPV) per a reobrir la institució cultural més important de la ciutat. “La sort va fer que ocorreguera de matinada i no calguera lamentar cap mal personal”, ha afirmat.

En un comunicat, ha posat l’accent que l’Ajuntament va tardar sis mesos a licitar la redacció del projecte i que “encara està estudiant les ofertes per a la redacció”. Queda per valorar la part econòmica, aquesta adjudicació i “encara el procés per a l’execució de les obres”, tot això sense l’auditoria completa que va exigir el PP i va ser aprovada pel ple municipal.

“Són massa fronts oberts; per a afrontar-los, l’equip de govern ha d’abandonar la lentitud, bolcar-se al complet i agilitar tots els procediments perquè el Palau reòbriga al més prompte possible. La capital de la música no pot tindre el seu temple tancat”.

Els incidents del Palau que van culminar amb part de la caiguda del sostre són, per al PP, conseqüència d’anys de deixadesa i falta d’inversió del govern municipal: “En els últims tres anys, el pressupost per a manteniment va disminuir un 62%; en 2017 es van pressupostar 16.000 euros, en 2018 10.000 i en 2019 6.000”.

Set mesos abans de la caiguda, “l’edifici ja va donar senyals de problemes, va caure part del sostre de la sala Iturbi per filtracions d’aigua i tampoc es va arreglar”. Malgrat això, “en els pressupostos d’enguany no hi ha una partida específica per a reparar els danys de l’edifici clausurat i la destinada a reparacions ha baixat un 99%”.

Per tot això, la ‘popular’ ha retret que “contrasta la lentitud per a reobrir el Palau, el pressupost del qual ha baixat enguany un 7,5%, amb l’interés de l’alcalde, Joan Ribó (Compromís), de nomenar un nou alt càrrec per a comissionat del València Music City amb un sou de més de 66.000 euros”.

Encara que el PP està a favor d’aquest projecte perquè València tinga el reconeixement de la Unesco com a ciutat de la música, considera que l’Ajuntament té professionals per a dur a terme aquesta funció i “no haver d’engreixar així els alts càrrecs nomenats per Compromís i PSPV”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =