25n
25N
25N

El PP denuncia que els estudiants de Medicina són els únics sense pràctiques per no estar vacunats

El Portaveu d’Universitat del PP en les Corts, Luis Martínez, exigeix a Sanitat que “assumisca la seua responsabilitat i els vacune de manera immediata”

El PP denuncia que els estudiants de Medicina són els únics sense pràctiques per no estar vacunats
23/04/2021 -

El Portaveu d’Universitat del Grup Popular en les Corts, Luis Martínez, ha criticat que els estudiants de Medicina en les facultats de la Comunitat Valenciana són els únics sense pràctiques per no estar vacunats encara.

El Grup Parlamentari Popular ha registrat una proposta en les Corts en la qual sol·licita que la Conselleria d’Universitats coordine juntament amb les universitats valencianes l’execució completa de totes les pràctiques clíniques de l’alumnat de Medicina.

Martínez ha denunciat “l’atropellament que està vivint l’alumnat de medicina en tenir suspeses les pràctiques universitàries per falta de vacunació”.

“La Conselleria de Sanitat ha incomplit de manera irresponsable les seues promeses en excloure i no vacunar als estudiants en pràctiques i la Conselleria d’Universitats no ha previst res i ni tan sols ha estat capaç de plantejar cap queixa ni solució davant aquesta mesura”, ha indicat.

Luis Martínez ha explicat que “la matrícula dels graus inclou les pràctiques clíniques com a part del currículum de l’alumnat i és una formació que no s’està impartint. Considerem que les pràctiques han de ser recuperades íntegrament una vegada que els alumnes siguen vacunats. S’està retallant la formació d’aquells que en pocs anys passaran a primera línia d’assistència sanitària”.

El portaveu popular ha afirmat que “l’estratègia de vacunació COVID-19, acordada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, recollia aquesta obligació i és una deixadesa de la consellera d’Universitats que abandona a la seua sort a l’alumnat i ha mostrat nul interés per solucionar la problemàtica de l’alumnat de graus sanitaris”.

Luis Martínez ha explicat que “aquesta exclusió contrasta amb el que succeeix en altres autonomies on els alumnes han estat vacunats al mateix temps que el personal sanitari, ja que l’espai físic on realitzen les pràctiques és en centres sanitaris. En aquests moments tampoc saben quin calendari s’aplicarà i les pràctiques estan suspeses el que suposa un greuge i una discriminació respecte a altres professionals. Considerem que les pràctiques han de ser recuperades íntegrament una vegada que els alumnes siguen vacunats, ja que es crea un gran marge de desigualtat enfront d’altres universitats.

Martínez ha assenyalat que “és absolutament urgent aquesta vacunació igual que en altres Comunitats Autònomes (Madrid, Catalunya, Aragó, Andalusia, Castella-la Manxa…) i tal com s’indica en el programa nacional de vacunes actualitzat el 9 de febrer de 2021. D’aquesta manera, les pràctiques clíniques es farien viables en estar els alumnes protegits, i el risc quedaria significativament reduït”.

Finalment, Luis Martínez ha exigit a la consellera de Sanitat que “assumisca la seua responsabilitat i vacune de manera immediata a tot l’alumnat afectat per aquesta situació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

museo prehistoria