25n
Orgull
Orgull

El PP denuncia el descontrol del botelló en tota la ciutat de València per falta d'un pla policial seriós

Segons la Policia Local, el botelló s’ha estés ja per 11 barris de la ciutat de València i aquest cap de setmana s’ha registrat botellons multitudinaris en Plaça Hondures i destrosses en quiosquets de la Malva-rosa

El PP denuncia el descontrol del botelló en tota la ciutat de València per falta d'un pla policial seriós
13/06/2021 -

El Grup Municipal Popular ha denunciat el descontrol del botelló en tota la ciutat de València per falta d’un pla policial seriós. El regidor, Santiago Ballester, ha reclamat un reforç en el control dels botellons a la ciutat de València que ja estén per més d’11 barris de la ciutat de València segons les dades de la Policia Local de València. Ballester ha assegurat que “es continua retallant la plantilla de Policia Local des que Ribó i PSOE van arribar a l’Ajuntament i el que és més greu els operatius que lluitaven contra el botelló”.

Els punts, que segons la Policia Local de València, s’estenen a les platges del sud de València com El Saler, Pinedo i Perellonet, diferents punts de l’antic llit del Riu Túria, i en els barris d’Algirós, Benimaclet, Marxalenes, Marítim, Ruzafa, Plaça del Cedro, Hondures i el carrer Bomber Ramón Duart. Són els punts on es produeixen els botellons amb les molèsties que això provoca als veïns d’aquestes zones de la ciutat.

“Aquest cap de setmana s’han registrat botellons multitudinaris en Plaça Hondures, entre altres llocs, i destrosses en quiosquets de la plaça de la Malva-rosa”, ha denunciat Ballester. “No té sentit que l’esquerra mantinga restriccions a l’oci nocturn i no es lluite contra el botelló. L’obertura completa de l’oci nocturn, seria una solució al botelló”.

El PP ha denunciat que “el Govern de Ribó i PSOE porta gastats 90.000 euros per a fer una ordenança de Convivència i Civisme de la qual encara no hem vist ni l’esborrany”, assenyala Ballester. Des de la regidoria de Policia Local, en mans d’Aron Cano (PSOE), es va signar un conveni fa tres anys amb la Universitat per a Catedra Protecpol per la qual l’Ajuntament concedeix cada any a través de la Fundació de la Policia Local 30.000 euros amb l’objectiu d’elaborar l’ordenança de Convivència i Civisme.

Ballester qüestiona perquè “han servit 90.000 euros pagats a aquesta càtedra de la Universitat i si és raonable pagar tal quantitat de diners per a elaborar una ordenança que encara no hem vist ni tan sols un esborrany tres anys després”.

El Síndic de Greuges ha admés la queixa presentada pel grup municipal del PP a l’Ajuntament de València i “ha instat la regidoria de Seguretat Ciutadana a entregar als populars l’esborrany de la futura ordenança de civisme en la qual treballa des de fa tres anys. L’organisme insta el departament que dirigeix Aarón Cano a facilitar “com més prompte millor” una còpia de l’esborrany de la futura normativa, el contingut provisional de la qual va ser avançat als mitjans de comunicació ja en 2018, quan dirigia la regidoria l’edil Anaïs Menguzzato”.

El text, redactat per la Càtedra Protecpol de la Universitat de València, porta treballant-se des de llavors en el si de la regidoria de Seguretat Ciutadana. El PP també havia demanat tota la informació relacionada amb aquesta col·laboració interadministrativa i el Síndic de Greuges també recomana a la regidoria facilitar com més prompte millor una còpia digitalitzada amb aquestes dades, així com “tots els treballs realitzats per la Universitat i les factures que s’hagen abonat en virtut d’aquesta col·laboració”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =