25n
25N
25N

El PP denuncia que el decret del tanteig d'habitatge "és un triple nyap amb urgència" i "inconstitucional"

El PP denuncia que el decret del tanteig d'habitatge "és un triple nyap amb urgència" i "inconstitucional"
04/07/2020 -

El portaveu d’Habitatge del PP en Les Corts Valencianes, Alfredo Castelló, ha criticat aquest dissabte que el decret del Consell que amplia els supòsits en els quals les administracions poden adquirir immobles per a destinar a habitatge públic mitjançant el dret de tanteig i retracte és “un triple nyap mortal”, feta “amb urgència”, “inconstitucional” i “sense escoltar al sector”.

“Fa temps que estem veient la deriva de les polítiques d’Habitatge d’aquest Consell, i ara es fa un pas més. El vicepresident segon i responsable d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha passat de dir que no faria canvis en el decret a obrir la porta a matisos. Més enllà d’una anècdota és revelador el fons: sap que no està ben fet”, ha lamentat Castelló.

El diputat ‘popular’ ha indicat que aquest decret “genera molts dubtes des de l’inici i el fet que vaja arribar a les Corts sense possibilitat de debat deixa clara quina és la intenció del Consell”.

El decret se sotmetrà a convalidació en el ple del 15 de juliol sense possibilitat d’esmena, però Castelló ha reclamat que és “més necessari que mai que aquest decret es tramite com un projecte de llei”, per la qual cosa el grup popular així ho sol·licitarà, ha explicat la formació en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha manifestat que des del PPCV ja van advertir del “caràcter expropiador” d’aquesta norma i “sembla que ara genera dubtes fins i tot en els seus socis socialistes”. “El PSPV tindrà l’oportunitat de demostrar que vol que es tramite com un projecte de llei. El PP el sol·licitarà i ells tindran l’oportunitat de retratar-se i podran votar-lo a favor. Només depén del PSPV que aquest decret es tramite amb un projecte de llei, votant sí a la proposta del Partit Popular”, ha afegit.

Castelló ha puntualitzat que un decret llei “exigeix una extraordinària i urgent necessitat i aquest no el té, com demostra que la retallada més grossa pressupostària d’aquesta Conselleria siguen precisament 40 milions d’euros per a l’adquisició de nous habitatges”.

“Enguany, a més, alhora que s’elaborava el decret, la Conselleria ha retallat un milió d’euros de tantejos i retractes i un milió per a realitzar nous habitatges, per la qual cosa hi ha una clara contradicció”, ha agregat.

A més, considera que és “inconstitucional perquè afecta el dret de propietat, regulat per l’Estat, i té una ínfima qualitat legislativa, ja que Dalmau acaba de proposar un reglament i una guia perquè s’entenga i es puga aplicar”, ha denunciat, al mateix temps que ha criticat els “tres nyaps seguits” que” suposen un colp mortal per al sector, al qual ja està paralitzant”.

Castelló ha insistit que “tot haguera sigut diferent si Dalmau haguera escoltat als experts, en lloc d’anar per lliure”. “Al final el que ha generat és una norma que provoca incertesa, que podrà paralitzar la compravenda d’immobles, intervenir en les operacions entre particulars i generarà un important perjudici econòmic”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 10 =

activem alfafar