25n
25N
25N

El PP denuncia que l'Ajuntament compra vehicles contaminants per a renovar la flota de la Policia Local

El PP denuncia que l'Ajuntament compra vehicles contaminants per a renovar la flota de la Policia Local
14/01/2020 -

El regidor del grup ‘popular’ a l’Ajuntament de València Santiago Ballester ha denunciat que el consistori ha tret a concurs la compra de 20 motocicletes tipus escúter per a la Policia Local i tres furgonetes de transport de personal “on torna a apostar per combustibles contaminants com a gasolina sense plom per al cas de les motos i de dièsel per a les furgonetes”.

D’aquesta manera, ha advertit en un comunicat, “està incomplint l’acord pres per la Comissió de Protecció Ciutadana, a proposta del grup municipal popular, d’instar a l’Ajuntament a adquirir vehicles com a mínim híbrids i, si es poguera ser, elèctrics per a la flota de Policia Local i els Bombers”.

“L’alcalde de València, Joan Ribó, continua acudint a tots els cims de lluita contra el canvi climàtic i dóna boniques conferències de les bondats de la ciutat, però és evident que l’Ajuntament que presideix lluita ben poc per ser menys contaminant i eficient”, ha lamentat i ha agregat que “aquesta compra de nous vehicles per a Policia Local demostra el nul interés del mateix Govern de Ribó i PSPV en la seua lluita contra el canvi climàtic”.

Ballester ha convidat al regidor de Policia Local al fet que “rectifique i canvie” els plecs que van aprovar el dia 18 de desembre, ja que l’acord de la comissió és del 12 de desembre

NOMÉS EL 5% DE VEHICLES

La Policia Local de València només té un 5% dels seus vehicles amb ús d’energies alternatives i, per tant, menys contaminants, ha afirmat. Mentrestant, el 95% dels vehicles policials utilitzen combustible fòssil, gasoil o gasolina.

Només 15 del total de 285 vehicles policials són elèctrics, híbrids o usen bioetanol, mentre 270 utilitzen combustible fòssil. Del total de vehicles que utilitza la Policia Local, el 55% són de la seua propietat mentre que el 45% són de renting, dels quals té en propietat la Policia, el 10% són d’usos d’energies alternatives, i cap dels adquirits a través de renting.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − cinc =