25n
25N
25N

El PP denuncia que hi ha ambulatoris tancats mentre "Sanitat segueix en una apagada informativa"

El PP denuncia que hi ha ambulatoris tancats mentre "Sanitat segueix en una apagada informativa"
15/05/2020 -

El portaveu de Sanitat del PP en Les Corts, José Juan Zaplana, denúncia que “encara hi ha ambulatoris tancats” malgrat l’avanç de la desescalada en la Comunitat, alguna cosa que “provoca un repunt de la mobilitat perquè els veïns de localitats xicotetes han de desplaçar-se a unes altres”.

Mentrestant, reitera en un comunicat que la consellera Ana Barceló (PSPV) “segueix en silenci” i Sanitat en una “apagada informativa perquè fa tres mesos que está sense atendre les sol·licituds d’informació de l’oposició. “Ha trencat el joc net a diferència del que està fent el seu partit en altres CCAA”.

El ‘popular’ adverteix que “no és un menyspreu cap al PP, sinó a la societat valenciana” i que “la falta de consens i la unilateralitat van en contra de l’exercici democràtic i és un obstacle per a frenar el virus”.

Això suposa, al seu judici, que “mentre l’oposició (PP, Cs i Vox) es preocupa a sumar esforços, el Consell (PSPV, Compromís i Podem) s’esforça a restar suports”. Des de fa tres mesos, el 14 de febrer, assegura que “Conselleria no s’ha reunit ni ha mantingut informats als portaveus sanitaris dels grups polítics, a diferència dels seus homòlegs en el Consell”.

Davant la possible passada de tota la Comunitat a la fase 1, el PP presenta una bateria de propostes en Les Corts per a saber en quina situació està l’atenció primària, quines categories professionals es reforçaran, amb quin nombre de persones i durant quant temps, quins departaments de salut seran reforçats i en quina mesura.

També vol saber quan obriran els centres de salut que estan tancats i si tots els centres tenen tot el material d’autoprotecció necessaris per a la realització de la presa de mostres de les proves. Recorda que “Conselleria es va comprometre que a partir de l’11 de maig tots els centres de primària tindrien PCR i els resultats en 24 hores”.

Però, subratlla, “la realitat reflecteix una cosa molt diferent: els metges es queixen de què les proves no arriben als seus centres i hi ha consultoris i ambulatoris que continuen tancats”. També “s’havia procedit a la inscripció de nous residents d’infermeria per a contractar reforços”, mentre “tot segueix en ‘stand by'”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =