25n
25N
25N

El PPCV denuncia que l'"abandó de Puig a les empreses": "Dos de cada tres autònoms segueix sense cobrar les ajudes"

El PPCV denuncia que l'"abandó de Puig a les empreses": "Dos de cada tres autònoms segueix sense cobrar les ajudes"
29/08/2020 -

El portaveu d’Indústria del Grup Popular en Les Corts, Felipe Carrasco, ha denunciat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “ha abandonat a les empreses valencianes” i que “dues de cada tres autònoms segueixen sense cobrar les ajudes promeses. També ha posat l’accent que el Consell “arriba tard” per a presentar projectes per al fons europeu de reconstrucció.

Per a Carrasco, “la inacció del Consell està provocant la desaparició d’autònoms i empreses”, ha asseverat en un comunicat, abans de lamentar que “mentre en altres comunitats autònomes com Madrid o Andalusia, estan en marxa plans concrets de suport i pagament avançat d’ajudes, ací no existeix una gestió eficaç de l’administració pública”, ha criticat.

Així, ha advertit que “dos de cada tres autònoms, per exemple, no han cobrat les ajudes promeses per Puig”. Ha assegurat que “el Consell tampoc paga als proveïdors i ni tan sols inverteixen el que es preveu en el pressupost”.

“En el primer mig any, fins a juliol, només porten pagat el 12% de les seues inversions. Existeix una paràlisi en el pitjor moment que provoca una major incidència de la crisi i accelera la desaparició d’empreses i autònoms”, ha denunciat.

El portaveu ‘popular’ ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia que més empreses ha perdut des de l’estat d’alarma, segons les últimes dades de la Seguretat Social, amb 10.625 negocis tancats”. I ací encara no entren les empreses afectades per un ERTO que, aquest mes de tardor, hauran de tancar en acabar els ERTO perquè seguiran sense poder reiniciar la seua activitat a causa dels rebrots. Mentre els principals països blinden les seues economies, ací tan sols es plantegen ampliar els ERTOs i de manera selectiva”, ha afegit.

Carrasco ha manifestat que davant aquest panorama, “Puig i el seu conseller Climent segueixen desapareguts”. “Ningú en el Consell està treballant en cap pla B davant la situació que se’ns aveïna, sense pagar les ajudes ni als proveïdors, sense treballar un pla europeu, sense posar ni un euro addicional en l’IVF per a augmentar la liquiditat de les pimes, problemes en els avals bancaris, embós dels ERTO”, ha denunciat.

Felipe Carrasco també ha assenyalat que la Valenciana “és segona autonomia on més ha caigut el PIB a escala nacional amb un 22,1% provocat per l’enfonsament del turisme i de la indústria”. “Però Puig, lluny d’estudiar mesures de recuperació, retalla les ajudes en política industrial, apuja impostos i segueix sense pagar l’ajuda autonòmica a dues de cada tres autònoms valencians”, ha agregat.

“NINGÚ ESTÀ TREBALLANT” A ACUDIR A FONS DE LA UE

Carrasco ha indicat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, “delega la responsabilitat de rebre fons en les comunitats autònomes i Ximo Puig ha d’acudir als fons europeus, però ningú està treballant en això”.

“Tenim un conseller desaparegut i a penes queda poc més d’un mes –15 d’octubre– perquè finalitze el termini de presentació de projectes autonòmics per al Pla País”, ha assenyalat el parlamentari ‘popular’.

Felipe Carrasco ha retret que “no s’ha creat ni se sap res de l’anunci en Les Corts de creació de l’Oficina estratègica per a projectes europeus i Nova Generació UE”. Ha criticat que els membres del Consell “se n’han anat de vacances i no han fet res, com és habitual”.

En aquesta línia, ha asseverat que “no tenen cap pla estratègic seriós, amb projectes per al fons europeu de reconstrucció”. “Una vegada més, arriben tard”, ha lamentat.

“ES DEDICA A la PROPAGANDA SENSE GESTIONAR”

“Puig, en lloc d’actuar amb la màxima celeritat per a la captació de fons europeus dirigits a la recuperació de la crisi, es dedica únicament a la propaganda sense gestionar ni tindre cap pla”, ha afegit.

Carrasco ha posat el focus en què la Unió Europea ha proposat inicialment 140.000 milions d’euros en fons a Espanya. “Recursos que Puig ha de fer arribar a la Comunitat amb gestió i projectes alineats amb els objectius de la UE, molt centrats en medi ambient i digitalització”, ha exposat.

El diputat del PPCV ha indicat que l’import que rebrà la Comunitat “finalment dependrà de la seua capacitat per a presentar projectes excel·lents, solvents i adaptats als criteris de la UE, però estem veient com Puig està a una altra cosa i, com sempre, arribarà tard”. “És responsabilitat exclusiva de Puig presentar projectes. No pot intentar, com sempre, delegar la responsabilitat cap a uns altres”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 6 =