25n
25N
25N

El PP planteja una declaració institucional amb reivindicacions agràries i critica que el Botànic no signe

El PP planteja una declaració institucional amb reivindicacions agràries i critica que el Botànic no signe
19/02/2020 -

El diputat del PP en les Corts Valencianes Miguel Barrachina ha afirmat aquest dimecres que el seu grup ha plantejat a la resta una declaració institucional amb els 15 punts defensats pels agricultors i ramaders en la tractorada del 14 de febrer, que “tots els partits van recolzar”, però ha lamentat que el seu text tan sols ha sigut subscrit per l’oposició.

En declaracions als mitjans en els corredors de les Corts, Barrachina ha subratllat que representants de PSPV, Compromís i Podemos “es van manifestar i van fotografiar” però ara “no volen subscriure” aquest text. “Cal recordar que l’eslògan de la manifestació era ‘ja n’hi ha prou d’enganys’ i el primer ha tingut lloc hui”, ha agregat.

Preguntat sobre les raons que haurien esgrimit aquests grups, ha indicat que “cap, que no estaven d’acord amb el text”. Sobre aquest tema, ha recordat que aqueixa declaració recull les reivindicacions entorn de les quals “es van fotografiar de manera cridanera” però “dies després i una vegada passada la tensió dels focus han decidit desatendre”.

En la declaració es plantejava que Les Corts acordaren recolzar i recolzar en les seues reivindicacions als agricultors i ramaders de la Comunitat, i instar al Consell que siguen ateses la totalitat de reivindicacions efectuades pel sector “impulsant les accions que siguen necessàries des d’aquesta Cambra i des del Govern valencià”.

Entre les reclamacions, cita la revisió de la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària; crear un Observatori de preus i que es perseguisca la venda a pèrdues en la Llei de Comerç; un pressupost suficient per a cobrir les necessitats de les persones assegurades en el sistema d’assegurances agràries; activar mesures de gestió de crisi quan la situació el requerisca; un pla de reconversió i reestructuració per als sectors agraris en crisis o la simplificació i harmonització de la normativa ramadera.

També reivindica el control, millora i simplificació de la gestió de la sanitat animal i vegetal; la disponibilitat de matèries actives per a fer front a les plagues i malalties; l’estudi previ i avaluació posterior de l’impacte dels acords amb tercers països i l’obligatorietat d’informar en les etiquetes les diferències normatives dels productes procedents de països tercers i els de la UE.

Defensa la necessitat d’una fiscalitat justa i àgil en la seua gestió per part dels productors amb una actualització del sistema fiscal agrari; la revisió del Codi Penal per a millorar la lluita contra els robatoris en el sector agrari; una Llei d’Emergència per danys de fauna sobre l’agricultura i ramaderia; una anàlisi dels recursos hídrics i inversió en obres hidràuliques, així com promoure la reputació dels agricultors i ramaders per la seua contribució ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 19 =

escalante
Informacion coronavirus
el puig
Informacion coronavirus