25n
25N
25N

PP de València proposa mesures per valor de 65 milions per a pal·liar a la ciutat els efectes del Covid-19

PP de València proposa mesures per valor de 65 milions per a pal·liar a la ciutat els efectes del Covid-19
23/03/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha proposat mesures per valor de 65 milions d’euros per a pal·liar en aquesta ciutat els efectes de la crisi sanitària provocada pel Covid-19 i poder reactivar l’economia local quan acabe aquesta situació, segons ha informat en un comunicat. Aquestes iniciatives, prop de 25, es recullen en una moció que aquest grup municipal presentarà en el ple que el consistori celebrarà dijous que ve, l’ordinari de març.

La portaveu ‘popular’, María José Catalá, va cursar aquesta proposta divendres passat després de parlar amb els sectors que es veuran afectats per la crisi actual, que generarà “la paralització econòmica, el tancament de milers i milers de negocis, Ertes augmentant dia a dia, la paralització de tota mena d’esdeveniments culturals, festius i esportius, el tancament de col·legis, de centres de dia i de majors”, ha dit.

Així, ha destacat que davant aquesta circumstància les administracions han d'”aprovar mesures excepcionals perquè estem davant situacions excepcionals”. Catalá ha destacat que el PP porta des del 16 de març plantejant les propostes que recull la seua moció i ha ressaltat que part d’elles ha sigut ja assumida pel govern municipal que conformen Compromís i PSPV encara que ha considerat que “han d’acceptar-se totes”.

En aquesta línia, ha apuntat “com a exemple” la iniciativa referida per a paralitzar la taxa de mercats municipals i ha comentat que “només ha sigut assumida en part” perquè “només arriba als no sedentaris” i es demanava que fora “per a tots, també per als sedentaris”.

“València, la tercera ciutat d’Espanya, ha d’estar a l’altura d’aquest moment i a més de coordinar-se amb la Generalitat i el Govern, ha d’adoptar mesures excepcionals per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària sense escatimar recursos i esforços d’una manera coordinada”, ha dit la portaveu del PP.

Així, ha apuntat que es té “l’obligació de mitigar l’impacte social i econòmic que ja s’està produint i donar suport a aquells que més ho necessiten per les seues circumstàncies particulars en aquests moments” i ha citat entre ells a “autònoms i xicotets comerços que formen el teixit productiu i activen l’economia de la ciutat”. Igualment, ha considerat que les plantejades són “mesures totes viables que arribaran a totes les famílies de la ciutat”.

El PP planteja entre les seues primeres iniciatives “anul·lar o revocar els increments dels impostos i taxes per a 2020, aprovats de manera definitiva en el ple de desembre de 2019 i en vigor des de gener” i sosté que amb aquesta “les famílies, comerços i empreses tindrien 30 milions en les seves butxaques”.

D’altra banda, els ‘populars’ demanen “suspendre de manera definitiva el cobrament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires, que han de pagar els establiments que han hagut de tancar, així com la devolució de l’import que s’haja pogut abonar pel contribuent des que es va decretar l’estat d’alarma”. Precisen que amb això es beneficiarà a 3.470 establiments d’hostaleria, bars i restaurants de la ciutat i que aquests representa 2,3 milions d’euros.

Igualment, el PP demana “adoptar les mesures necessàries per a bonificar en un 50 per cent la quota de l’IBI per a aquells immobles destinats a l’activitat econòmica que garantisquen el manteniment d’ocupació” i detalla que els comerços beneficiats serien 33.588, 7.396 oficines, 480 d’oci/hostaleria i 83 negocis d’espectacles –un total de 42.538 comerços, autònoms, hostalers i oficines–. Així, agrega que això suposaria per a l’Ajuntament 26 milions d’euros.

El grup municipal del PP reclama també “adoptar les mesures necessàries perquè es permeta ampliar, fins a finals del present any, el termini de període voluntari de pagament de l’IBI respecte d’aquells immobles destinats a activitat econòmica” i per a “ampliar fins a juliol el pagament de l’IBI a tots els contribuents”.

SERVEIS PER CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA

De la mateixa manera, els ‘populars’ demanen mesures perquè “a les activitats i serveis que es donen per concessió administrativa de l’Ajuntament en edificis públics –per exemple concessionaris de les cafeteries en els centres de municipals de majors– que hagen hagut de tancar o s’hagen vist afectats per l’estat d’alarma se’ls reajuste proporcionalment el cànon i/o lloguer”.

El PP demana a més reduir el coeficient de la quota de la tarifa de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica “al mínim establit en la Llei d’Hisendes Locals” per als vehicles vinculats a alguna activitat econòmica –57.691 vehicles en la seua majoria autònoms, precisa–. Sosté que això suposa per a l’Ajuntament 3,2 milions.

Els ‘populars’ insisteixen a “duplicar l’import anunciat per l’equip municipal per a ajudar a les pimes i incloure als autònoms” i arribar així als 3,4 milions d’euros en ajudes. Quant a les ajudes directes al comerç, reclama triplicar les anunciades per l’executiu local fins als 1,4 milions d’euros.

El grup municipal del PP proposa, d’altra banda, “habilitar immediatament la tramitació no presencial dels instruments ambientals d’activitats i obres que es tramiten per declaració responsable o comunicacions prèvies i qualsevol altre en què no estiga activat el procediment telemàtic específic”.

COMBATRE FAKENEWS

Així mateix, el PP demana iniciar una campanya informativa municipal per a combatre les fakenews i proporcionar tota la informació oficial, sanitària i socioeconòmica sobre el Covid-19, així com atendre les víctimes de violència de gènere. Igualment, reclama ampliar la teleassistència, l’ajuda a domicili i ‘Menjar a casa’.

A això suma la petició d’implantar un programa de voluntariat per a atendre els majors, adequar edificis municipals per a atendre persones sense sostre, garantir la gratuïtat de l’educació infantil per a famílies que hagen vist alterada la seua situació socioeconòmica per la crisi sanitària mitjançant l’ampliació del xec escolar per a 2019-2020 i de l’educació infantil de 0 a 3 anys.

Quant al Govern central, el PP ha proposat demanar-li que s’autoritze l’Ajuntament a usar el superàvit a mesures socials i a mitigar els efectes econòmics d’aquesta crisi i que es retorne la liquidació de l’IVA de 2017.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 20 =