25n
25N
25N

El PP avisa que les dades de l'EPA són "només la punta de l'iceberg que està per arribar si Puig no reacciona a temps"

El PP avisa que les dades de l'EPA són "només la punta de l'iceberg que està per arribar si Puig no reacciona a temps"
28/04/2020 -

El portaveu d’Ocupació del PP en Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha advertit aquest dimarts que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) “són només la punta de l’iceberg del drama social i econòmic que està per arribar si Ximo Puig no reacciona a temps”.

Per tant, ha exigit al president de la Generalitat i líder del PSPV una reacció “ràpida i solvent” per a reactivar el mercat de treball i evitar un impacte major de la crisi de la Covid-19 en l’economia. “Fa falta que presente un full de ruta clar, deixar la retòrica a un costat i posar-se a treballar ja. No podem esperar ni un dia més”, ha defensat en un comunicat.

Les dades de l’EPA publicats aquest dimarts situen a la Comunitat Valenciana com la segona d’Espanya en la qual més ha caigut el número d’ocupats durant el primer trimestre de 2020 i la tercera en la qual més ha crescut la desocupació en l’últim any.

No obstant això, el ‘popular’ ha alertat que aquest balanç “no recull encara en tota la seua magnitud l’efecte de la crisi de la Covid-19 i les mesures que ha adoptat l’Executiu central, per la qual cosa és urgent que el Consell dissenye, planifique i execute amb celeritat mesures efectives per a dinamitzar de nou l’activitat econòmica de la Comunitat i amb ella frenar la destrucció d’ocupació”.

“Cada dia que passa augmenta exponencialment el risc de perdre el seu treball per a milers de persones, un drama social que pot desembocar en famílies senceres amb tots els seus membres en atur”, ha lamentat, urgint a Puig a “prendre les regnes de les polítiques d’ocupació”.

Mentrestant, Cavaller ha previngut de “el que és capaç el senyor Nomdedéu –el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu (Compromís)–, fonamentalment agitar en les xarxes socials, però sobretot del que no és capaç que és crear les condicions òptimes perquè el teixit empresarial puga créixer i generar llocs de treball”.

GENERAR CONFIANÇA

En definitiva, el PP vol que Puig present “un full de ruta clar per a generar un clima de confiança necessari perquè empreses, pimes, autònoms i treballadors, tots els agents del sistema productiu valencià, puguen reprendre com més prompte millor l’activitat en condicions segures”.

És, al seu judici, l’única fórmula per a frenar la destrucció d’ocupació, per al que ha tornat a exigir facilitar la realització “massiva” de test i el subministrament d’equips de protecció per a garantir la seguretat a empreses i empleats en la volta al treball.

En la mateixa línia, el PP valencià va proposar que la Generalitat assumisca les quotes d’abril, maig i juny dels autònoms que han hagut d’abaixar la persiana a causa de la crisi, al costat d’un pla per a injectar liquiditat a empreses i pimes a través d’ajudes directes.

“Si el Consell no té idees, el PPCV li ofereix les seues perquè més de 375.000 valencians estan afectats per ERTO i no els estan pagant la prestació”, ha reivindicat el diputat, sumat al fet que “a la gran majoria d’autònoms se’ls exigeix el pagament de les quotes sense tindre ingressos i no els estan arribant les ajudes promeses pel Consell. Les pimes han vist com els han eliminat les ajudes d’una plomada, a colp de decret, i això només genera incertesa i desesperació en centenars de milers de famílies”.

Per tot això, el PP insisteix que l’ocupació ha de ser un eix fonamental en el pacte de reactivació de la Comunitat Valenciana. “No podem esperar ni un dia més. Cal deixar la retòrica a un costat i posar-se a treballar ja”, ha reblat el ‘popular’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − un =