25n
Orgull
Orgull

PP i Cs critiquen que "només" s'execute el 12% d'inversions a València en els primers sis mesos de l'any

PP i Cs critiquen que "només" s'execute el 12% d'inversions a València en els primers sis mesos de l'any
07/07/2021 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, i la portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo, han retret que el govern municipal “només ha executat el 12 per cent de les inversions, 2,5 punts menys que en 2020″.

El PP ha denunciat que, dels 198,8 milions pressupostats per a 2021 en inversions, s’han executat en sis mesos “només 24 milions”, però que des de l’Executiu local “sí han sabut gestionar l’acanada fiscal de Ribó, ja que han recaptat en tan sols mig any 140,7 milions d’euros d’impostos a les famílies, autònoms, hostalers, pimes i comerços”.

La portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo, ha reclamat al Govern de Ribó i PSOE que “es posen a treballar i que rebaixen els impostos i taxes municipals perquè els diners aquest en les butxaques dels ciutadans i no en els comptes corrents de l’Ajuntament en els bancs o per a amortitzar préstecs”.

“Des del PP exigim una rebaixa d’impostos i taxes en 2022, com a mínim d’entre el 3 i el 13% que es va pujar en 2020 amb l’acanada fiscal aprovada per Ribó i PSOE encara que pensem que té capacitat per a més rebaixes”, ha apuntat Ferrer San Segundo en un comunicat.

Al seu judici, malgrat la pujada impositiva, “tenen la ciutat completament abandonada multiplicant-se les queixes dels ciutadans per la brutícia de carrers, parcs i jardins, problemes de trànsit amb una València embossada i amb falta de seguretat ciutadana en molts dels nostres barris”.

“És un fet que Ribó i PSOE són incapaços de gestionar i invertir en els barris de la nostra ciutat. Cada any ens presenten un pressupost amb més inversions, però que mai arriben per la seua incapacitat en la gestió i un exemple d’això és estat d’execució dels primers sis mesos de 2021 amb xifres ridícules per a una ciutat que necessita importants actuacions en els seus barris”, ha asseverat.

GINER CRITICA LA “PARÀLISI D’INVERSIONS”

Per part seua, el portaveu de Cs, Fernando Giner, ha alertat de la “paràlisi d’inversions” que viu la ciutat, on “en els primers sis mesos de l’any, a data 30 de juny, només s’han executat el 12% de les inversions previstes”.

Sobre aquest assumpte, ha explicat en un comunicat que “el crèdit definitiu en inversions reals és de 198,7 milions d’euros, dels quals només s’han executat 24 milions, és a dir, encara estan pendents d’executar 174,7 milions en inversions per a la nostra ciutat”.

“Ribó únicament ha executat el 15% en inversions de noves infraestructures i béns, el 5% en inversions en béns patrimonials i el 23% en la renovació del clavegueram i col·lectors a més d’obres de proveïment d’aigües”, ha lamentat Fernando Giner.

Com a exemples, el portaveu de Cs ha citat el pont dels Serrans i el de la Trinitat “que segueixen sense executar la seua restauració”. “Tampoc s’inverteix en la construcció de jardins, amb un 0,10%, ni en la seua remodelació, un 6.41%”, ha apuntat.

Per a concloure, Giner ha lamentat que l’alcalde, Joan Ribó, “ha condemnat a València a una total paràlisi d’inversions en ser incapaç d’executar el seu propi pressupost”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 6 =