25n
25N
25N

El PP critica que la ciutat de València "està bruta"

Segons els càlculs dels populars, es reben sis queixes diàries per això

El PP critica que la ciutat de València "està bruta"
23/10/2019 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dimecres que la ciutat “està bruta” i ha destacat que el consistori “rep sis queixes al dia de veïns per falta de neteja“.

Així, el regidor ‘popular’ Carlos Mundina ha demanat aquesta jornada al vicealcalde i edil d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que “no intente confondre als valencians tapant alguna cosa que és incontestable” i que pateixen “tots” com que “els carrers de València estan brutes”.

Mundina ha assegurat que en els informes de queixes i suggeriments davant l’Ajuntament i el Síndic Greuges, “la falta de neteja als carrers de València continua sent la principal causa per la qual els veïns contacten amb el consistori, amb 508 peticions en tres mesos”. Després d’ella es troben els serveis prestats en la via pública (472), la reparació de jardineria (321) i la contaminació acústica (318), ha agregat.

“De mitjana diària l’Ajuntament rep sis queixes per la brutícia en què es troben als carrers i places de València”, ha insistit el representant del PP, que ha censurat “l’autocomplaença del govern municipal”.

Carlos Mundina ha assenyalat que si l’alcalde, Joan Ribó, “trepitjara de debò el carrer, no permetria que el regidor responsable de la neteja viària, Sergi Campillo, traguera pit per la seua labor quan la ciutat presenta una evident falta de neteja en molts barris”.

L’edil ‘popular’ ha afirmat que la falta de neteja es deu al fet que “el govern municipal “no sap gestionar ni planificar malgrat haver comptat amb 6 milions més de pressupost per a neteja els últims anys”. Ha destacat que la delegació de Gestió de Residus Sòlids i Neteja “només ha executat el 19 per cent de les inversions que tenia previstes per a 2019”.

Mundina ha proposat portar avant plans de xoc de neteja en tots els barris de la ciutat i que “la instal·lació progressiva del contenidor marró vaja aparellada d’una campanya informativa que arribe a tots els veïns i també de més neteja als carrers per a donar exemple des de l’Ajuntament”.

Així mateix, el regidor del PP ha lamentat el “retard” que porta l’equip de govern respecte a la instal·lació del contenidor marró –residus orgànics– a la ciutat. “Pràcticament s’ha perdut tot un any, ja que la fase II va acabar el desembre de 2018 i a la fi d’octubre el govern municipal ha anunciat l’inici de la fase III”, ha dit.

Carlos Mundina ha asseverat que “a hores d’ara, i segons paraules de l’anterior regidor –responsable de neteja–, Pilar Soriano, ja fa mesos que hauria d’estar finalitzada la instal·lació del contenidor marró en tota la ciutat”.

REBAIXA

L’edil del PP s’ha referit també a la rebaixa de la taxa de fems, “com també va anunciar l’anterior regidor de Residus Sòlids” i ha censurat que ara es diga que “no s’aplicarà cap rebaixa en la taxa fins que tots els municipis de l’àrea metropolitana tinguen instal·lat íntegrament la recollida orgànica selectiva”. Així, ha lamentat que “el govern municipal no baixe la taxa de recollida de fem en 2020 malgrat que l’Ajuntament compta amb més recursos econòmics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =