25n
25N
25N

El PP critica que Puig "ha sigut incapaç de reclamar" l'IVA que Hisenda retornarà a les comunitats

El PP critica que Puig "ha sigut incapaç de reclamar" l'IVA que Hisenda retornarà a les comunitats
11/05/2021 -

El portaveu d’Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha criticat al president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè “la justícia ha obligat el Govern d’Espanya a retornar l’IVA a les comunitats autònomes que ha sigut incapaç de reclamar”.

Ibáñez s’ha pronunciat així després de l’anunci de la ministra Montero que abonarà a les CCAA l’IVA de 2017. En el cas de la Comunitat Valenciana l’import ascendeix a 281 milions d’euros. “Aquesta devolució no es farà per voluntat pròpia del Govern d’Espanya, sinó obligat per la Justícia després que el Suprem haja donat la raó a Castella i Lleó, que sí que l’havia sol·licitat”, ha explicat el portaveu d’Economia en un comunicat.

Ibáñez ha criticat que “al contrari del que s’ha fet a Castella i Lleó i altres CCAA com Galícia”, on s’ha reclamat aquesta devolució, el president de la Generalitat, Ximo Puig, “ha sigut incapaç de plantar cara al president del Govern”. “Novament els ciutadans de la Comunitat ens hem sentit orfes d’un president que és incapaç d’alçar la veu i de defensar els interessos de tots”, ha lamentat.

Així, Ibáñez ha indicat que Puig “ha deixat que Sánchez faça el que vulga” i s’ha comportat com un president “que prefereix continuar fregint a impostos a tots els valencians abans que exigir a Sánchez que pague el que legítimament deu a tots els valencians”. El portaveu d’Economia del GPP ha recordat que des que governa el Botànic els valencians han pagat 3.000 milions d’euros més en impostos.

“Hui comprovem que a diferència del que fa Puig sí que hi ha presidents autonòmics valents que han sabut plantar cara al Govern d’Espanya i que gràcies a ells totes les CCAA rebran l’IVA que se’ls deu. A Puig hauria de posar-se-li la cara roja davant la incapacitat que ha demostrat”, ha afegit.

No obstant això, Ibáñez ha titllat de “lamentable” que els diners que es retorne a la Comunitat Valenciana “en lloc de poder ser utilitzat per a reactivar i ajudar els valencians, anirà destinat a pagar el deute de 10.000 milions en què ha incorregut Puig en aquests anys”. “Els valencians necessitem un altre tipus de polítiques i un altre tipus de president, necessitem a algú que defense els interessos de tots els valencians”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =