25n
25N
25N

El PP critica que el Botànic "imposa la llei del silenci" davant la seua "caòtica política de menors"

El PP critica que el Botànic "imposa la llei del silenci" davant la seua "caòtica política de menors"
28/12/2019 -

La portaveu adjunta del grup popular en Les Corts Valencianes, Elena Bastidas, ha criticat aquest dissabte que el Govern del Botànic “imposa la llei del silenci” davant la seua “caòtica política de menors”.

“La nefasta gestió amb els menors en la Comunitat Valenciana viu cada dia un episodi, i la responsable de l’àrea, Mónica Oltra, només sap eixir del pas a salts de mata, amb una successió d’ordres, protocols i resolucions improvisats, que evidencien el mal funcionament existent”, ha assenyalat Bastidas.

La diputada ‘popular’ s’ha referit així a l’anunci d’Oltra del canvi dels protocols perquè “tots els informes, siguen exculpatoris o acusatoris, siguen enviats als jutjats quan tinguen relació amb les causes que s’investiguen sobre menors”, segons ha informat el PP en un comunicat.

“Aquesta decisió es pren arran de la condemna a cinc anys per abusos a un monitor, i és urgent conéixer què ha passat ací. Cal aclarir els fets i urgeix fer-ho perquè parlem de menors en situacions d’especial vulnerabilitat”, ha assenyalat.

Bastidas ha insistit que “fa un mes d’aquesta sentència” i “ningú explica res”. “Els partits que sustenten al Botànic es tanquen en banda al fet que se sàpia què passa, com funciona la Conselleria respecte a les polítiques dels menors més vulnerables. Haurien de ser els primers a voler aclarir el funcionament, on estan les fallades, que són evidents i per què n’hi ha”, ha indicat. Així, ha remarcat que el PPCV ha presentat en Les Corts “des d’una sol·licitud de compareixença d’Oltra, fins a una interpel·lació i una comissió d’investigació, més important que mai”.

“No tenim resposta, però per descomptat des del PPCV continuarem insistint. La imatge que projecta el Consell davant aquests fets és lamentable, però el pitjor és la situació dels menors i no donar la cara”, ha indicat, al mateix temps que ha afirmat que “és una política de pegats davant la qual el president Puig tampoc pot romandre en silenci, com a màxim responsable del Govern valencià”.

Finalment, Bastidas ha criticat “els impagaments als quals Oltra sotmet als centres de dia de menors”, que és “una altra manera d’aprofundir en la mala planificació i gestió”. “En l’actualitat es deu més de dos milions d’euros a 35 centres”, ha denunciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 2 =