25n
25N
25N

PP critica que després de "quinze dies de crisis" hi haja policies i bombers sense material de protecció a València

PP critica que després de "quinze dies de crisis" hi haja policies i bombers sense material de protecció a València
25/03/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dimecres que després de “quinze dies de crisi sanitària” pel coronavirus hi haja a la ciutat policies locals, bombers i personal de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) sense el material de protecció necessari davant la pandèmia.

Així, la portaveu ‘popular’ en el consistori, María José Catalá, ha lamentat, en un comunicat, que en aquests moments “una gran part de les unitats de la Policia Local i dels Bombers segueix sense comptar amb el material necessari per a dotar-los de les mínimes mesures de seguretat” amb la finalitat de “prevenir la infecció pel coronavirus”.

El PP ha exposat que entre les peticions dels membres de la Policia Local i com “estan també denunciant els representants sindicals” està “que tots els agents disposen d’una segona uniformitat per a poder llavar diàriament l’uniforme”, així com la sol·licitud de “jupetins individuals per a cadascun dels quals surten cada dia a patrullar els carrers de la ciutat”.

Catalá ha considerat que l’Ajuntament “ha de protegir als qui ens protegeixen” i ha afirmat que en aquest cas es tracta de “els agents de la Policia Local, que al costat dels sanitaris són la primera línia de defensa en la lluita per a frenar la crisi sanitària que estem vivint en tota Espanya”.

En aquesta línia, des del PP s’ha demanat a l’alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, que “atenga amb urgència les peticions dels agents, que són la primera línia de defensa i que tenen moltes probabilitats d’infectar-se” de Covid-19.

La responsable ‘popular’ ha atribuït “a la mala gestió i improvisació amb què actua el govern municipal”, conformat per Compromís i PSPV, “la falta de material en la Policia Local”.

Referent a això, ha apuntat que “un dels factors que marca les manques de la Policia Local és el baixíssim nivell d’execució de les inversions” i ha assenyalat que en aquest cos municipal “se situa en els últims quatre anys per davall del 60 per cent”. Ha agregat que “ha tingut pressupost de sobres per a renovar i ampliar els uniformes i els jupetins en els dos últims anys”.

María José Catalá ha demanat al consistori “més rapidesa i diligència” per a protegir als policies i també als “bombers i personal de l’EMT”. “Aquests professionals estan fent un treball essencial en l’actual situació de crisi sanitària que vivim i hem de procurar que continuen mantenint la màxima capacitat operativa possible”, ha destacat.

“ENCOMANAR ALTRES FUNCIONS” EN EMT

Així mateix, el grup municipal del PP ha demanat que “es continuen incrementant les mesures de prevenció en l’Empresa Municipal de Transports EMT” i ha exposat que “abans de pensar a realitzar un ERTO –Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació– en aquesta companyia, es pot estudiar la possibilitat d’encomanar altres funcions als seus empleats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =