25n
25N
25N

PP critica que el Rialto continua nomenant alts càrrecs en la crisi de la Covid-19 i que arriben a 38

PP critica que el Rialto continua nomenant alts càrrecs en la crisi de la Covid-19 i que arriben a 38
03/07/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest divendres que l’executiu local, el conegut com Govern del Rialto i conformat per Compromís i PSPV, continua “nomenant alts càrrecs en plena crisi de la Covid-19”, al mateix temps que ha indicat que aquests arriben als 38 i que aquesta xifra suposa “més del doble dels quals hi havia” quan els ‘populars’ dirigien la ciutat.

Referent a això, la regidora del PP Marta Torrado ha assenyalat, en un comunicat, que l’executiu que presideix l’alcalde, Joan Ribó, incrementarà la nòmina d’alts càrrecs de l’Ajuntament, amb la contractació mitjançant un procés de selecció, d’un subdirector de promoció institucional i comunicació de la Fundació Esportiva Municipal (FDM)”.

Torrado ha apuntat que amb aquesta contractació el nombre d’alts càrrecs del govern que integren a València Compromís i el PSPV “ascendeix a 38, amb una despesa anual per a les arques públiques que supera els 2,5 milions d’euros”, segons el PP, “prop de quatre vegades més del que ha destinat a donar ajudes a comerços tancats quasi tres mesos per la Covid-19”.

La regidora ha insistit que aqueixos 38 són “més del doble dels quals hi havia amb el PP”. “En plena crisi econòmica per la pandèmia del coronavirus, Ribó i els socialistes contractaran dos nous alts càrrecs, amb retribucions que superaren els 63.000 euros, per a ocupar els llocs de comissionat de la candidatura de València a ‘Music City’ i per a la subdirecció de la FDM”, ha exposat.

L’edil ‘popular’ ha fet referència a l’aprovació, en la Junta Rectora de la FDM, de les bases de la convocatòria per al nomenament en aquesta entitat. “S’ha emportat amb celeritat i d’amagatons, fora de l’ordre del dia ordinari i extraordinari, sense que se’ns haja informat els grups de l’oposició dels terminis previstos i sobre quan se celebraran les proves selectives”, ha lamentat.

Marta Torrado ha considerat que l’actual “no és moment de més nomenaments d’alts càrrecs sinó de fer costat al teixit productiu de la ciutat com a autònoms, pimes, hostalers i comerciants”, col·lectius que “han patit tres mesos sense ingressos” per l’estat d’alarma decretat davant la Covid-19.

“En la situació actual de crisi sanitària, amb centenars de milers de valencians afectats per la paralització de l’economia provocada per l’estat d’alarma i amb la necessitat ineludible que les administracions públiques prioritzen al màxim tots els seus recursos en ajudes socials i a dinamitzar l’economia, no podem permetre’ns que l’Ajuntament haja duplicat els alts càrrecs designats per Ribó i el PSPV”, ha plantejat Torrado.

L’edil ha recordat que el PP va presentar una moció, que va ser rebutjada pel govern municipal, “perquè es reduïren els alts càrrecs” i perquè “es confie en els empleats municipals” perquè siguen ells els qui assumisquen “l’alta direcció de l’administració local”.

NÒMINES

Marta Torrado ha agregat que el cost de personal del consistori “s’ha elevat en cinc anys, des que va entrar el nou govern encapçalat per Joan Ribó, en una mica més de 101 milions d’euros”.

“La partida destinada a pagar les nòmines dels empleats públics en els pressupostos ha passat dels 329,7 milions que el consistori emprava fa cinc anys, als 431,3 que s’han consignat en els comptes municipals per a 2020”, ha exposat la representant del PP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 4 =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar