25n
25N
25N

El PP critica que Ribó gasta "més de 700.000 € en alts càrrecs en lloc de confiar a empleats municipals"

El PP critica que Ribó gasta "més de 700.000 € en alts càrrecs en lloc de confiar a empleats municipals"
18/06/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dijous que l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, gasta “més de 700.000 euros a nomenar alts càrrecs a dit en lloc de confiar en els empleats municipals” i de destinar aqueixos diners a mesures per a fer front a l’efecte de la Covid-19.

Així ho ha indicat, en un comunicat, l’edil ‘popular’ Juan Giner, que ha censurat l'”increment” en “despesa en alts càrrecs (coordinadors d’àrea i directors generals)” del govern local que presideix Ribó i que conformen Compromís i PSPV.

L’edil ha exposat que la despesa en aquesta partida ha pujat “un 372 per cent, en augmentar el pressupost per a retribucions de 135.584 euros en 2015 a 702.583 euros en 2020”. “Ribó i el PSOE disposen en l’actualitat de nou coordinadors d’àrea i una directora general, amb un cost de 702.582 euros anuals, enfront de l’època en què governava el PP a l’Ajuntament, que tenia tres directors generals amb un cost de 135.584 euros”, ha exposat.

Giner ha assenyalat que en el pressupost municipal de 2020, “la despesa destinada a plantilla municipal (entre ells nous policies i bombers) es va incrementar un 6,30 per cent, mentre que per contra les retribucions d’òrgans de govern” ho van fer “un 23,30 per cent”. Igualment, ha afirmat que la despesa en retribucions d’alts càrrecs dels òrgans de govern ha augmentat un 23 per cent en el pressupost d’enguany.

“El pressupost general de la plantilla de l’Ajuntament de València es va incrementar en 2020 un 6,30 per cent mentre que les retribucions d’òrgans de govern va pujar un 23,30 per cent fins a aconseguir una despesa anual de 3.217.731 euros”, ha declarat Juan Giner.

El representant del PP ha comentat que “en una resposta oficial a una iniciativa presentada” en la Comissió Informativa de Gestió de Recursos i Personal, “el govern de Ribó admetia que l’increment del 23,30 per cent de les despeses en retribucions dels òrgans de govern era degut al nomenament de coordinadors en les àrees que encara no les tenien”.

Giner ha agregat que s’indicava que “la despesa prevista per a 2020 a aqueixa data era de 704.583,65 euros”. “Una despesa que ara segur s’ha incrementat, mentre els veïns més vulnerables per les conseqüències de la crisi –de la Covid-19– intentaven afrontar el dia a dia de la seua malparada economia familiar i en el millor dels casos alçar les persianes dels seus negocis que estaven tancats des de fa tres mesos, afrontant costos i sense cap ingrés”, ha declarat.

COST DE PERSONAL

El PP ha afirmat que “el cost de personal de l’Ajuntament de València s’ha elevat en cinc anys, des que va entrar el nou govern encapçalat per Joan Ribó, en una mica més de 101 milions d’euros”. Així, ha manifestat que “la partida destinada a pagar les nòmines dels empleats públics en els pressupostos, ha passat dels 329,7 milions que el consistori emprava fa cinc anys als 431,3 que s’han consignat en els comptes municipals per a 2020”.

“En la situació actual de crisi sanitària, amb centenars de milers de valencians afectats per la paralització de l’economia provocada per l’estat d’alarma, i amb la necessitat ineludible que les administracions públiques prioritzen al màxim tots els seus recursos en ajudes socials i a dinamitzar l’economia, no podem permetre’ns que l’Ajuntament haja triplicat els alts càrrecs designats a dit per Ribó”, ha insistit Juan Giner.

L’edil ‘popular’ ha asseverat que si s’ha sigut capaç “d’atorgar-los als empleats municipals la nostra confiança en els moments més crítics de la crisi” i aquests “han respost amb una responsabilitat i professionalitat inqüestionable”, es deuria “ara més que mai confiar en ells perquè assumisquen la direcció dels càrrecs més alts de la piràmide funcionarial”.

“Tots tenim clar que ningú millor que ell pot reactivar la paràlisi en la tramitació que tenen uns certs serveis, sense anar més lluny i desgraciadament l’embós de llicències”, ha afegit Giner sobre aquest tema.

COMISSIONAT VALÈNCIA MUSIC CITY

D’altra banda, la regidora del PP Julia Climent ha censurat que Ribó nomenarà un nou comissionat especial per a València Music City sense comptar amb el personal de l’Ajuntament ni del Palau de la Música de la ciutat.

“El grup ‘popular’ està completament a favor que la ciutat obtinga la consideració de la Unesco com València Music City però pensem que l’Ajuntament disposa de personal capacitat i amb formació contrastada per a assumir el càrrec de comissionat, sense necessitat d’augmentar la despesa municipal amb personal extern”, ha manifestat Climent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 17 =