25n
25N
25N

El PP critica que "enfront dels ERTO, tancaments d'empreses i atur" el Govern valencià "només ha augmentat alts càrrecs i assessors"

El portaveu d’Economia, Rubén Ibáñez, afirma que l’administració valenciana “ha fallat als valencians en la pandèmia”

El PP critica que "enfront dels ERTO, tancaments d'empreses i atur" el Govern valencià "només ha augmentat alts càrrecs i assessors"
21/04/2021 -

El portaveu d’Economia del GPP en les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat avui que, enfront dels ERTO, tancaments d’empreses i atur “el Govern valencià sol ha augmentat alts càrrecs i assessors”.

Ibáñez s’ha pronunciat així a les Corts, en la defensa de la iniciativa del GPP sobre la modificació pressupostària per a ajudes a tots els sectors afectats per la Covid-19. “La iniciativa pretén auxiliar, emparar i protegir als qui l’administració valenciana ha deixat en el camí. Mentre les empreses tancaven i els ciutadans se n’anaven a l’atur el Govern valencià anava a la seua, amb més alts càrrecs i assessors i d’això dóna fe el Diari Oficial de la Generalitat”, ha manifestat.

Ibáñez ha afirmat que l’administració “ha fallat als valencians en la pandèmia, ho ha dit el Síndic de Greuges”, i ha assenyalat que al final “les poques ajudes existents han arribat tard i malament i aquestes fallades que diu el síndic han suposat 7.263 morts, un augment de la desocupació del 22,41% en només un any en la Comunitat i el tancament de més de 4.500 empreses”.

“Al gener el president Puig va fer un dels seus anuncis sobre una sèrie d’ajudes que avui encara no s’han cobrat, però cap euro dels anunciats constaven en el pressupost de la Generalitat. Encara avui no consten, perquè aquestes ajudes venien amb lletra petita: la ministra va dir que la Comunitat anava a rebre 1.254 milions, i la veritat és que no hem rebut ni un euro del qual va dir la ministra”, ha indicat.

Segons el parer d’Ibáñez, “la Generalitat pot fer més pels valencians”. “Hi ha diners de sobres en els PGV per a ajudes als valencians. Des del PPCV considerem que es pot posar en marxa, de manera immediata i amb fons propis, un pla de 1.078 milions d’euros. Un pla amb dues premisses: reduir el cost de l’administració i reduir el sector públic, que ha crescut en l’època de Puig de manera descomunal”.

Així, el diputat del PPCV ha afirmat que la Generalitat “ha de donar resposta a les necessitats dels valencians. Si hi ha voluntat es pot posar en marxa aquest pla. És hora que Puig done exemple”. “Des del PPCV proposem ajudes clares, directes, immediates, que nasquen dels mateixos recursos de l’administració autonòmica i no fiats”.

El portaveu d’Economia ha assenyalat que hi ha una altra situació discriminatòria. “Els pocs valencians que rebran una ajuda hauran de tributar per ella i a molts els tocarà pagar perquè tindran dos pagadors. El PPCV considera que és moment d’ajustar tributàriament aquest tipus d’ajudes”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria