25n
25N
25N

El PP critica que Barceló i Puig "no poden continuar ignorant als col·lectius sanitaris" per a la reconstrucció

El PP critica que Barceló i Puig "no poden continuar ignorant als col·lectius sanitaris" per a la reconstrucció
13/06/2020 -

El portaveu de Sanitat del PP en Les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha afirmat aquest dissabte que el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “no poden continuar ignorant als col·lectius sanitaris per a fer front a la reconstrucció després de la Covid-19”.

José Juan Zaplana ha assenyalat que el Consell “no es pot permetre el luxe de menysprear l’opinió dels qui han estat en primera línia de batalla enfront del virus”, i ha afirmat que recuperar la normalitat en Sanitat “requereix mesures efectives, ja que cal recuperar intervencions quirúrgiques que s’han paralitzat i consultes que durant aquests mesos han sigut aparcades per causes de necessitat major”.

El diputat ‘popular’ ha destacat que “totes les mesures” de reconstrucció sanitària que va presentar aquest divendres la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “estan consensuades amb els col·lectius als quals el Botànic menysté”.

“El PPCV ha estat des del principi de la pandèmia en contacte permanent amb les víctimes, sindicats, col·legis i societats, transmetent-los suport, escoltant les seues necessitats, buscant les maneres de reivindicar les seues peticions, intentant implicar-los en la comissió de reconstrucció malgrat els vetos del Botànic”, ha assenyalat.

Així, ha insistit que entre les mesures plantejades per Bonig aquest divendres figura l’aprovació d’un plus de perillositat a tots els professionals de l’àmbit de la salut que han estat enfrontant-se al virus, la reestructuració de l’atenció primària o la incorporació de mascaretes i altres productes dins del catàleg de prestacions farmacèutiques gratuïtes per a persones vulnerables amb patologies prèvies o amb dificultats econòmiques i la petició al Govern d’Espanya de la baixada de l’IVA de les mascaretes, del 21% al 4%, així com a creació d’un consell professional permanent que assessore en l’elaboració de protocols i guies sanitàries.

“Són proposades serioses formulades després d’escoltar als col·lectius sanitaris”, ha defensat Zaplana, al mateix temps que ha censurat que “el que no és lògic és que tots els interlocutors vàlids sanitaris mostren en una mateixa setmana queixes enfront de la gestió de la Consellera de Sanitat per la falta de diàleg i tarannà per a enfrontar-nos al procés de reconstrucció i recuperació sanitària”.

El diputat ‘popular’ ha indicat que “en aquesta nova etapa, el PPCV continuarà treballant i estant en contacte permanent per a implicar a tots els experts i als professionals que s’han enfrontat al virus per a aportar propostes o solucions ara que el virus sembla ensopit enfront del que ens pot arribar amb l’arribada de la tardor”. “El coneixement i l’experiència adquirida no pot diluir-se, no pot perdre’s i en això la Conselleria torna a traure un nota molt deficient”, ha subratllat.

Per al portaveu de Sanitat del PP, la consellera Ana Barceló “està amortitzada”. “Va traure suspens en previsió, suspens en prevenció, suspens en l’elaboració de protocols, molt deficient a dotar equips d’autoprotecció, molt deficient en la protecció de les residències, molt deficient en la realització de test i ara continua suspenent en la falta de control del pla d’estiu, molt deficient en la contractació de reforços i molt deficient en la falta de diàleg amb els professionals”.

“No sols menysté a l’oposició, sinó que tampoc escolta als quals són ací en primera línia”, ha lamentat. “Esperem que no hi haja rebrots en la Comunitat Valenciana, però amb tota aquesta gestió deficient i amb els múltiples avisos que hem llançat, si n’hi ha Puig serà el responsable”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =