25n
25N
25N

El PP demana que Pérez Garijo explique en Les Corts les subvencions a la Fundació CEPS perquè "alguna cosa fa olor de socarrim"

El PP demana que Pérez Garijo explique en Les Corts les subvencions a la Fundació CEPS perquè "alguna cosa fa olor de socarrim"
15/12/2019 -

El PPCV ha presentat una iniciativa en Les Corts en la qual sol·licita la compareixença de la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, per a explicar les subvencions rebudes per la Fundació CEPS “una vegada que s’ha conegut que el deute de 21.000 euros amb la Generalitat va ser satisfeta al setembre per un particular sense identificar en una oficina bancària”, ja que “alguna cosa fa olor de socarrim en la Conselleria de Transparència”.

El diputat del PP Fernando Pastor ha exigit “serietat” a la consellera i “no fer bromes amb els diners públics”. “Es creuen que es poden riure dels valencians dient ximpleries en xarxes socials com que és impossible saber qui paga cap deute”, ha manifestat, al mateix temps que ha exigit una “explicació convincent”.

“És necessària una explicació d’aquesta antiga fundació vinculada a Podemos i els seus dirigents en la Comunitat perquè tot resulta molt estrany”, ha asseverat, i ha manifestat que el PP “només vol saber com se salda el deute que tenia arracada amb la Generalitat reclamada des de 2015 per no justificar les despeses subvencionades en viatges, allotjaments i manutenció”.

En aquest sentit, ha reivindicat que els valencians mereixen una explicació perquè “sembla que, com més es coneix, menys és clar tot i més sospites hi ha sobre una fundació vinculada amb el chavisme”.

Pastor ha manifestat que “a aquest pas la consellera Rosa Pérez hauria de canviar el nom del seu departament i passar-se a dir Conselleria d’Opacitat en lloc de Transparència perquè no fan més que sorgir dubtes i, en lloc d’aclarir i llançar llum, es dedica a posar traves, tractar de desviar l’atenció i fugir de les explicacions”.

El dirigent ‘popular’ ha afirmat que “la llei antiblanqueig obliga a revelar qui va pagar aqueix deute i no és possible que, amb aqueixos imports, no aportar documentació que acredite la identitat del pagador per finestreta bancària”.

Per a Pastor, “tot és molt estrany i alguna cosa fa olor de socarrim en Transparència”. “Sembla que vulguen tapar una mica d’una entitat on apareixen vinculats molts càrrecs públics com el mateix secretari autonòmic de Transparència que va ser director de projectes de CEPS”, ha afegit.

Finalment, ha exigit que “donen la cara i ho expliquen, però que no riguen dels valencians”. “Menys opacitat i més transparència”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + vint =