25n
25N
25N

PP dóna a conéixer tres nous contractes menors per a les obres de la plaça de l'Ajuntament per més de 8.000€

PP dóna a conéixer tres nous contractes menors per a les obres de la plaça de l'Ajuntament per més de 8.000€
29/05/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha donat a conéixer tres nous contractes menors per a la realització de les obres de remodelació de la plaça de l’Ajuntament amb una empresa i amb un import de més de 8.000 euros, segons ha informat aquest grup municipal en un comunicat.

Així ho ha donat a conéixer el regidor ‘popular’ i conseller en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat, Carlos Mundina, que ha assenyalat que porta “mesos exigint la informació” referida a aquesta actuació. “Hem demanat empara al secretari del Consell d’Administració de l’EMT perquè no se’ns facilita la informació completa i l’anem obtenint a comptagotes”, ha assenyalat l’edil.

Així mateix, ha anunciat que sol·licitarà accés als expedients dels nous contractes menors i que ampliarà la denúncia presentada pel grup municipal del PP davant l’Agència Antifrau respecte a les obres de reforma de la plaça de l’Ajuntament.

“Ampliarem la denúncia en Antifrau amb la informació d’aquests nous contractes perquè encara que estan tractant d’ocultar-les, entenem que en tot el procés de contractació hi ha hagut irregularitats greus”, ha ressaltat Carlos Mundina.

El PP ha indicat que relacionats amb la realització d’aquestes obres “hi ha tres nous contractes, una altra vegada menors, a l’empresa La Mingeneria que sumen un import de 8.107 euros”.

Així, ha exposat que corresponen a “la direcció i coordinació de seguretat de les obres per import de 6.050 euros sense IVA, un altre contracte per adaptació de projecte únic (1.331 euros) i un altre per import de 726 euros per a Perspectives i simulació de la instal·lació de marquesines als carrers Marqués de Sotelo i plaça de l’Ajuntament”.

“Ja no sabem quant ens estan costant les obres de la Plaça de l’Ajuntament”, ha manifestat Mundina, que ha declarat que “cada dia descobrim noves factures” i ha insistit que s’accedeix “a la informació a comptagotes”.

“Ens arribarem a gastar un milió d’euros en unes obres provisionals que no tenen el consens ni de veïns ni de comerciants i que han rebut les crítiques d’arquitectes i dissenyadors per la falta d’estètica”, ha afegit l’edil del PP.

El grup municipal del PP ha subratllat que no està en contra de convertir en zona de vianants la plaça de l’Ajuntament però ha precisat que pretén que la transformació d’aquest espai “es faça amb el consens de tots i contractant als millors professionals mitjançant la convocatòria d’un concurs internacional que compte amb els millors per a tindre un disseny de la Plaça de l’Ajuntament concorde al seu valor patrimonial”.

“DESPROPÒSIT”

En aquesta línia, els ‘populars’, rebutgen un disseny que “siga un despropòsit per a l’entorn BIC –Bé d’Interés Cultura– d’aquest enclavament, “que té una protecció especial”. Mundina ha considerat que la intervenció que es duu a terme en la plaça de l’Ajuntament és “la història d’un despropòsit”.

El regidor ha criticat que l’alcalde de València, Joan Ribó, no compre “ni test ni màscares” per a la població davant la Covid-19 i que es gaste “prop d’un milió en unes obres provisionals amb 200 jardineres, la meitat d’ells a més de 1.000 euros la peça, i amb 12 de bàculs de 6 metres que costa cadascun 3.154 euros i que s’han hagut de refer perquè no complien les mesures de seguretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna