25n
25N
25N

El PP demana una comissió de seguiment de la Covid-19 en Corts i que es "agiliten" els hospitals de campanya

El PP demana una comissió de seguiment de la Covid-19 en Corts i que es "agiliten" els hospitals de campanya
01/04/2020 -

La presidenta del PPCV, ha demanat al Consell la creació d’una comissió de seguiment en Corts per a conéixer les decisions i la gestió del coronavirus en cadascuna de les àrees socials i al president, Ximo Puig, que agilite la construcció dels hospitals de campanya o els trasllade a altres recintes com a Fira València o IFA Alacant.

Bonig s’ha expressat en aquests termes després de mantenir una reunió digital amb els diferents portaveus socials del grup popular per a fer un seguiment de la situació del coronavirus en cadascuna de les seues àrees.

Els ‘populars’ han exigit a Puig que agilite la construcció dels hospitals de campanya que va prometre o utilitzar les instal·lacions existents per a poder acollir-los.

“Aquesta pandèmia no requereix mesures que vagen amb retard, sinó anticipar-se als esdeveniments”, ha assenyalat al mateix temps que ha indicat que els hospitals promesos no estaran en la data indicada i, per tant, els llits UCI, “el principal problema al qual s’enfronta la sanitat en aquest moment, tardaran encara més”.

Per això el PPCV li ha demanat que “recapacite perquè té instal·lacions magnífiques que podrien tindre ja aqueixos hospitals en marxa”.

“Puig no ha seguit a cap comunitat autònoma en decidir la construcció de tres hospitals en les tres províncies valencianes, la immensa majoria de comunitats de diferents partits han optat per instal·lar aquests hospitals en instal·lacions ja existents”, ha explicat. “En aquests moments és quan es requereix resolucions ràpides, acció i gestió sanitària, ràpides i eficaces”, ha assenyalat.

Així mateix, el PPCV ha acordat sol·licitar al Consell una comissió de seguiment del coronavirus amb cadascun d’aquests portaveus socials (Sanitat, Educació i Política Social) perquè els membres del Govern poden informar els portaveus dels grups de totes les decisions, acords o mesures que s’estan adoptant.

“LLEIALTAT, NO XEC EN BLANC”

Bonig ha assenyalat que Puig “té la lleialtat del PPCV, però aqueixa lleialtat no és un xec en blanc, exigim i reclamem a canvi d’aqueixa lleialtat que se’ns tinga informat que se’ns escolte les nostres propostes perquè moltes d’elles estan tenint molt bons resultats en altres comunitats”.

A més, ha exigit que subministre de manera immediata el material de protecció i els test no sols al personal sanitari, sinó als quals treballen en residències o amb persones vulnerables o que fan una funció social en aquests moments “tan complicats”. “Sense aquestes mesures serà impossible lluitar de manera eficaç i eficient contra l’expansió d’aquesta pandèmia”, ha advertit.

“Des del Consell se’ns comenta que està arribant el material, però la realitat que a nosaltres ens arriba és que està arribant tard i està arribant malament”, ha lamentat.

Finalment, Bonig ha traslladat les condolences del PPCV als familiars dels morts, i l’agraïment a la “magnífica labor” dels professionals sanitaris, de residències, de Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, farmàcies, alimentació, neteja i tots aquells que “estan peu del canó”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quinze =