25n
25N
25N

El PP demanarà una Comissió d'Investigació per a aclarir els contractes d'emergència del Consell perquè "tots acaben en Antifrau"

El PP demanarà una Comissió d'Investigació per a aclarir els contractes d'emergència del Consell perquè "tots acaben en Antifrau"
08/12/2020 -

La portaveu adjunta del GPP i secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Eva Ortiz, ha reclamat hui una Comissió d’Investigació en Les Corts per a “llançar llum” sobre els contractes d’emergència adjudicats per la Generalitat de Ximo Puig durant la pandèmia després de conéixer que els dos grans projectes sanitaris del Consell estan en mans de l’Agència Valenciana Antifrau.

Eva Ortiz ha assenyalat que en aquests moments, els dos projectes estrela del President Puig per a fer front a la pandèmia “estan estavellats en Antifrau” i s’ha referit als tres hospitals fake que porten nou mesos sense acollir a pacients i als contractes per a portar avions i vaixells amb material contra la COVID realitzats amb un empresari d’origen xinés i dels quals la Generalitat “treia pit i venia a so de bombo i platerets”.

Així, el PPCV vol conéixer els detalls dels projectes perquè “no ens agradaria comprovar que aquest Consell ha utilitzat la pandèmia per a tapar les seues irregularitats, unes irregularitats que ens han costat molts diners i que estan eixint de la butxaca dels qui no arriben a final de mes”, ha assenyalat. En aquest context, ha recordat que el PP ha denunciat des de l’inici de la pandèmia els “contractes poc clars” relacionats amb aquests dos projectes, i “la resposta del Consell sempre va ser l’apagada informativa. Què volen ocultar?”.

Els valencians necessiten saber “amb llum i taquígrafs on s’ha emprat els seus diners en un moment en el qual tots els recursos han d’anar als qui més el necessiten”.

Així, ha assenyalat que “els hospitals de plàstic” són el “símbol” del fracàs de Puig, “un pufo sanitari de 16 milions d’euros per a infraestructures ruïnoses que estan pagant de la seua butxaca famílies que no arriben a final de mes” i que ara estan sent investigades. El contracte, ha recordat, es va fer per emergència, sense cap mena de consulta prèvia a ningú i sense informes tècnics que recolzaren la forma de construcció que van ser adjudicats a una signatura amb escassos mesos de vida”.

Eva Ortiz ha assenyalat que “la gestió de Puig dóna error” perquè a aquesta realitat se suma les nombroses irregularitats com els 39 milions que investiga ara l’Agència Antifrau que el govern valencià va pagar a un empresari xinés per a portar material contra la COVID del mercat asiàtic i que “mai van ser clars”.

“Volem respostes, volem saber on s’ha anat els diners dels valencians, respostes que al PPCV el Consell no ha volgut donar, a pesar que han sigut reiterades les vegades que hem preguntat en Les Corts pel contracte d’aquests hospitals, dels avions i pel material. Demanem a Puig la màxima transparència”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =