PP, Ciutadans i VOX recorren València a cop de clàxon contra la "Llei Celaá"

Les tres formacions de l’oposició han acudit a la manifestació amb cotxe contra la LOMLOE o “Llei Celaá” que ha convocat la Mesa por la Educación en Libertad

Guardar

WhatsApp Image 2020-12-20 at 10.58.18
WhatsApp Image 2020-12-20 at 10.58.18

La polèmica LOMLOE, ja batejada com la "Llei Celaá" per Ciutadans, PP i VOX, és dia rere dia fruit d'esbroncs, manifestacions, concentracions i actes en honor al seu rebuig per part de l'espectre polític de la dreta, l'extrema dreta i el "centre moderat" actual. Així, la Mesa per l'Educació en Llibertat havia convocat una manifestació amb cotxe en contra d'aquesta polèmica llei que ja ha estat aprovada pel Congrés dels Diputats, una manifestació a la qual les formacions polítiques del PP, Ciutadans i VOX no han dubtat a acudir. Una trobada que s'ha desenvolupat a través dels carrers de la capital valenciana a cop de clàxon.

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assenyalat que "avui recolzem una manifestació que és un crit per la llibertat dels pares a l'hora de triar l'educació i la llengua vehicular en la qual volen que estudien els seus fills, i sobretot, per fer una educació pública de qualitat i neutral on es prevalga l'excel·lència i el suport a una educació en llibertat. I ho fem conscients que aquesta Comunitat ha estat el banc de proves de la Llei Celaá".

Així, ha assenyalat que "no es tracta d'enfrontar la pública i la concertada, que també és pública perquè forma part del sistema educatiu que ens hem donat tots els espanyols sostinguts amb fons públics" sinó de "donar llibertat d'oportunitats a tots els alumnes i això és el que s'ha posat a un dau".

'Ens hem deixat la pell per defensar la llibertat'

Per part seua, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha assenyalat que "en els últims anys ens hem deixat la pell per defensar la llibertat educativa, hem recorregut als tribunals la llei del senyor Marzà que era una avançada del que pretén ara la Llei Celaá". Així, ha recordat que de les 42 sentències, 27 han estat bàsicament per l'eliminació de concerts a escoles que tenien demanda social, una demanda social que en aquesta llei desapareix com a concepte i com a criteri de planificació educativa.

"Volem un sistema en absoluta llibertat i en compliment de la normativa que exigeix la xarxa pública, perquè en realitat la concertada és un servei públic que es gestiona des d'una entitat privada, però no deixa de ser un servei públic", ha assenyalat.

Respecte a la imposició lingüística, Catalá ha assenyalat que la llengua mai ha de ser utilitzada com un element de confrontació sinó com un element de comunicació: "ja està bé d'aquests debats antics, de distingir uns centres d'uns altres, d'imposar a les famílies, volem una educació per al futur".

El líder de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha subratllat que "Ciutadans continuarà lluitant contra les imposicions i a favor de la llibertat en l'educació". Durant la manifestació de vehicles hui a València contra la Llei Celaá, Cantó ha defensat "la llibertat dels espanyols per a educar als seus fills on vulguen" i ha denunciat els "atacs de la llei Celaá a l'espanyol i a l'educació concertada i a l'especial".

"Hui és una preciosa mobilització a favor de la llibertat"

"Hui és una preciosa mobilització a favor de la llibertat", ha afegit, al mateix temps que ha afirmat que "tant de bo el PSPV es posicionara a favor de la llibertat i no cedira als xantatges nacionalistes". A la manifestació també han acudit el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, la portaveu de Cs en la Diputació de València, Rocío Gil, el secretari autonòmic d'Acció Institucional, Jesús Gimeno, i els diputats autonòmics Ruth Merino, Carlos Gracia i Tony Woodward.

El diputat nacional de VOX per València, Ignacio Gil Lázaro, ha declarat aquest matí uns minuts abans de l'inici de la manifestació contra la Llei Celaá que "Subscrivim el contingut del manifest, ja que coincideix plenament amb el que VOX està defensant en el Congrés sobre la nefasta Llei Celaá. A més, volem reivindicar l'espanyol com a llengua vehicular. Pretendre llevar-ho no és més que una cessió del Govern als separatistes per a poder aprovar els pressupostos".

Gil Lázaro ha exigit a tots els governs autonòmics que facen el que ja ha iniciat VOX perquè es garantisca la pròrroga dels concerts en els col·legis, que és la presentació de recursos davant el Tribunal Constitucional i ha explicat que, quan es convoquen eleccions i VOX tinga la majoria suficient, es procedirà a la derogació d'aquesta llei.

A l'acte de protesta ha acudit una nodrida representació de VOX: el president provincial de VOX València i Pres. i portaveu Adjunt del Grup Parlamentari VOX en les Corts Valencianes, José María Llanos, la diputada autonòmica Ángeles Criado; el portaveu a l'Ajuntament de València, Pepe Gosálbez, el diputat provincial Joaquín Alés i nombrosos càrrecs orgànics i electes.

Per part seua, José María Llanos ha declarat que "La Llei Celaá és un atemptat contra les famílies, un atemptat contra la llibertat d'educació. Aquesta Llei es carrega la llibertat d'ensenyament. Fins i tot per una arbitrària decisió de l'Administració es pot donar el cas que dos germans siguen enviats a dos col·legis diferents. S'estan carregant el valor d'algunes assignatures que són els pilars de la nostra civilització i volen acabar amb la llibertat d'elecció de llengua pel que els valencians han sortit al carrer per a dir que no el consentiran".

Destacats