25n
25N
25N

El PP creu que el Botànic vol "eludir" la sentència sobre Intu Mediterrani

Segons Bonig, l’executiu autonòmic el farà mitjançant una modificació legal

El PP creu que el Botànic vol "eludir" la sentència sobre Intu Mediterrani
19/11/2019 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimarts que el Consell vol “eludir” la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valencià (TSJCV) sobre Port Mediterrani a través d’una modificació de la llei de carreteres via llei d’acompanyament, una actuació que ha qualificat de “greu”.

En la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, Bonig ha criticat que volen modificar la llei de carreteres i augmentar la servitud de 50 a 100 metres “per a eludir la sentència” quan “hi ha moltíssima jurisprudència” que assenyala que “el legislatiu no pot, a través d’una llei, eludir una sentència”.

D’altra banda, els portaveus del Botànic també han sigut preguntats una altra esmena presentada pels tres grups sobre exempcions fiscals a empreses familiars. En ella figura que es bonificarà al 99% l’impost de successions sempre que l’empresa no supere els 10 milions de facturació.

Per a Unides Podem, “el topall de 10 milions és correcte, s’ha d’ajudar a empreses xicotetes i familiars”, i per a Compromís també “està bé”. Segons el seu portaveu, Fran Ferri, “va haver-hi una proposta del PSPV per a eliminar aqueix topall” però ells van dir que no perquè no estan per la labor de “llevar impostos a les empreses multimilionàries”.

Ha explicat que les empreses amb una facturació de menys de 10 milions “ja tenien una bonificació en la successió del 95% i ara el que es fa és que s’amplia al 99%” i el PSPV va plantejar estendre aqueixa bonificació a totes les empreses valencianes el divendres, un dia després de registrar-se les esmenes.

El portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha assenyalat que defensen que totes les empreses puguen beneficiar-se, amb les condicions que marca la llei, d’aqueixa bonificació i quan es va tramitar l’esmena no es va eliminar la referència als 10 milions de facturació, per la qual cosa ells van intentar realitzar una correcció d’errors.

“Intentaré estendre l’exempció al 99% a totes les empreses per la via que siga, és bo que les empreses grans no tinguen la temptació de beneficiar-se del dúmping fiscal”, ha dit Mata, que ha indicat que farà “tot el possible” perquè aqueixa esmena prospere, igual que Unides Podem i Compromís faran el propi amb la seua esmena sobre begudes ensucrades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + vint =

lleida 2020
activem alfafar