25n
25N
25N

El PP lamenta que el Govern del Rialto continue comprant cotxes de Policia i Bombers "més contaminants"

El PP lamenta que el Govern del Rialto continue comprant cotxes de Policia i Bombers "més contaminants"
04/02/2020 -

El regidor del grup municipal ‘popular’ a l’Ajuntament de València Santiago Ballester ha lamentat que el Govern del Rialto “continue comprant els vehicles de Policia Local i Bombers optant per aquells més contaminants i menys respectuosos amb el medi ambient”.

Així ho ha indicat en un comunicat després que la regidora de Contractació, Luisa Notario, haja rebutjat el recurs presentat pel PP contra la compra de furgonetes per a la Policia Local que incomplia la moció presentada pels ‘populars’ i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups en la Comissió de Protecció de Ciutadana.

Segons el PP, Notario argumenta que “no té cap valor l’aprovat en les comissions informatives, i per tant aqueix acord de tots els grups no ha de tindre’s en compte”. Ballester ha criticat que, amb aquesta decisió, “demostren l’escàs interés per la cura del nostre medi ambient, en continuar apostant per vehicles contaminants en les noves compres municipals”.

“Si de debò volem que els ciutadans optem per polítiques energètiques que lluiten contra la contaminació i el canvi climàtic, és evident que aquesta postura del Govern de Ribó no és un exemple”, ha manifestat.

El regidor del PP ha lamentat que un acord que compta amb el suport de tots els grups “quede en l’oblit”. “Presentarem un escrit perquè pensem que aquesta moció sí que ha de tindre’s en compte, perquè serveix de ben poc que els grups aconseguim acords com en aquest cas, que tenen com a objectiu millorar la nostra ciutat, i arribe el Govern del Rialto per a saltar-li’ls a la torera”, ha indicat Ballester.

En el seu escrit, l’edil del PP afirma que aqueixa decisió de rebutjar el recurs “s’ha fet malament”. “Ho fa la regidora que no tenen competències, ja que a l’òrgan que havia de desestimar-lo és la Junta de Govern Local. Per això, hui hem presentat un escrit sol·licitant la declaració d’ofici de la nul·litat d’aquesta resolució. No pot fer-ho d’amagatons la regidora que no és competent per a rebutjar el nostre recurs”, ha detallat.

CONCURS DE FURGONETES I MOTOS POLICIA LOCAL

L’Ajuntament de València va traure a concurs al gener la compra de motocicletes per a la Policia Local i per a les furgonetes de transport de personal “on torna a apostar per combustibles contaminants com a gasolina per al cas de les motos i de dièsel per a les furgonetes”, assenyala el PP. En total s’adquiriran 20 motos i tres furgonetes.

D’aquesta manera, insisteixen que estan “incomplint l’acord pres per la Comissió de Protecció Ciutadana, a proposta del grup municipal ‘popular’, d’instar a l’Ajuntament a adquirir vehicles com a mínim híbrids i si es poguera ser elèctrics per a la flota de Policia Local i els Bombers”.

La Policia Local de València només té un 5% dels seus vehicles amb ús d’energies alternatives i, per tant, menys contaminants mentre que el 95% dels vehicles policials utilitzen combustible fòssil, gasoil o gasolina.

Així, només 15 del total de 285 vehicles policials són elèctrics, híbrids o usen bioetanol, mentre 270 utilitzen combustible fòssil. Del total de vehicles que utilitza la Policia Local, el 55% són de la seua propietat mentre que el 45% són de renting. Dels propis, el 10% són d’usos d’energies alternatives, i cap dels adquirits a través de renting.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =