25n
25N
25N

El PP assegura que l'Ajuntament perdrà ajudes europees per al Cabanyal

El PP assegura que l'Ajuntament perdrà ajudes europees per al Cabanyal
05/11/2019 -

La portaveu del Grup Popular, María José Català, ha afirmat que l’Ajuntament de València perdrà ajudes europees per a la rehabilitació del Cabanyal perquè “només ha executat l’1,6% en quatre anys“.

Així ho ha assenyalat Català en un comunicat, on ha manifestat que malgrat que en el Ple del mes de juliol va aprovar una injecció econòmica d’1.040.000 euros per als projectes EDUSI, mitjançant la sisena modificació del pressupost, “salvar els 15 milions d’euros de fons EDUSI per rehabilitar el Cabanyal serà molt difícil”.

Català ha indicat que si a data 31 de desembre de 2019 els projectes EDUSI no compten amb un 30% de certificació del total de les obres projectades, la Unió Europea podria retirar les ajudes. “El risc que es perden una part dels 15 milions d’ajudes per al Cabanyal és molt gran perquè ara mateix només s’ha executat un escàs 2% de les inversions previstes”, ha manifestat.

La portaveu ‘popular’ ha qualificat de “desastre” la gestió dels EDUSI” i ha exigit “responsabilitats polítiques” a l’alcalde Joan Ribó “per haver arribat a aquesta situació límit en què podrien arribar a perdre’s més les ajudes europees per al Cabanyal”.

A més, ha apuntat que a la fi del mes de juliol el ministeri d’Hisenda “va remetre una carta a l’Ajuntament en la qual advertia seriosament del risc que corrien les ajudes per al Cabanyal pel baixíssim compliment de l’execució del pressupost”.

Així mateix, l’Oficina d’Ajuda Tècnica per als Projectes Europeus va advertir també, fa cinc mesos, que “difícilment podrà acreditar-se el 30% d’execució i certificació dels projectes a final d’any, perquè el termini ni tan sols hi ha un cronograma d’execució que es puga acreditar”.

El Grup Popular ja va denunciar que “València està 10 punts per davall de la mitjana a Espanya dels plans EDUSI, pel fet que en 2 anys i mig només han sigut capaços d’executar a penes 500.000 euros, per la qual cosa no és creïble, o pràcticament impossible, que en menys de 2 mesos siguen capaços d’invertir 8,5 milions d’euros per a arribar al 30% d’execució enguany.

Finalment, Català ha lamentat “la paralització i desídia del govern municipal de Compromís i PSPV estiga provocant que el barri continue degradant-se i que se’n vagen a perdre ajudes econòmiques de la Unió Europea que són fonamentals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
informacion coronavirus