25n
25N
25N

PP alerta que l'obertura d'hospitals de campanya en les actuals condicions "posa en risc a pacients i sanitaris"

PP alerta que l'obertura d'hospitals de campanya en les actuals condicions "posa en risc a pacients i sanitaris"
16/01/2021 -

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha alertat que l’obertura dels hospitals de campanya en la Comunitat Valenciana en les actuals condicions “posen en risc la vida dels pacients i dels professionals sanitaris”.

José Juan Zaplana ha assenyalat que hi ha diversos informes “que no avalen l’obertura dels hospitals de campanya per serioses deficiències” i per això ha sol·licitat al President Puig “una reflexió per a evitar que es derive pacients a aqueixes instal·lacions i es pose en risc la seua salut i també les del personal que treballa allí”, ha assenyalat. El diputat ha recordat que els informes alerten del fred de les instal·lacions com l’hospital de campanya de la Fe a València, on la temperatura oscil·la entre els 14 i els 18 graus de màxima, del soroll o de risc d’explosió per l’estat del quadre elèctric.

Sobre aquest tema, José Juan Zaplana ha demanat al Govern valencià “que es corregisquen totes les deficiències, però també que corregisquen la decisió. Traslladar l’hospital de campanya a unes instal·lacions com a Fira València o IFA seria més convenient i segur que les carpes instal·lades actualment”.

El diputat popular ha reiterat que una carpa “no és el millor lloc ni el més adequat per a curar-se d’una patologia tan greu com la Covid” i ha instat a col·laborar amb la sanitat privada per a evitar el col·lapse del sistema. “Tenim per davant setmanes extremadament complicades a la llum de les dades que estem veient, per la qual cosa l’organització i la planificació per al desviament de pacients d’hospitals públics saturats a centres privats és necessària, amb total coordinació entre les direccions per a alleugerir la pressió hospitalària i els recursos humans”.

El portaveu de Sanitat ha exigit al President de la Generalitat “que isca a fer una afirmació garantint que els hospitals de campanya estan completament preparats per a atendre els pacients, amb qualitat, amb absoluta disponibilitat de mitjans i amb seguretat no sols per als pacients sinó també per als professionals que s’han d’ocupar de l’atenció”. “Qualsevol dirigent que hi haja tingut a veure amb els hospitals de campanya ha tingut dies per a eixir a fer una declaració pública. Des del mateix President fins a Barceló, Bravo, José Mª Ángel, Oltra o Isaura Navarro, perquè els dubtes sobrevolen i el pitjor que li pot passar a un pacient és que tinga dubtes sobre les condicions del lloc on ha de ser tractat”, ha assenyalat.

D’altra banda, José Juan Zaplana ha fet referència al cas dels alcaldes socialistes vacunats de la Covid sense ser personal de risc ni de residències ni sanitari, i ha demanat que s’elabore “un protocol específic per a quan es donen casos de dosis sobrants se sàpia a qui s’han de derivar perquè casos com aquest no tornen a succeir”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + dos =