25n
Orgull
Orgull

El PP alerta que les famílies no poden pagar l'IBI i Ribó manté el 'sablazo' fiscal

El PP alerta que les famílies no poden pagar l'IBI i Ribó manté el 'sablazo' fiscal
22/06/2021 -

El Grup Municipal Popular ha alertat dels efectes de la pujada continuada d’impostos i taxes municipals sense tindre en compte la situació provocada per les crisis de la Covid-19 en moltes llars de la ciutat. 12.800 famílies han retornat el rebut de l’IBI, i la majoria d’elles l’ha fet per la impossibilitat de pagar, només una xifra molt xicoteta ho fan per a ajornar el pagament.

Des que el govern d’esquerres de Ribó i PSOE està al capdavant de l’Ajuntament de València els ciutadans han patit dues pujades d’impostos i taxes que s’han mantingut sense cap rebaixa ni bonificació durant tot aquest temps. En dos anys, 2020 i aquest 2021, l’Ajuntament recaptarà 60 milions d’euros més pels impostos i taxes municipals que en 2019.

El PP ha tornat a reclamar una baixada d’impostos i taxes així com bonificacions per a les famílies que estiguen passant dificultats econòmiques derivades de la crisi de la Covid-19. Els populars exigeixen a Ribó que faça marxa enrere en el seu ‘sablazo’ fiscal de 2020 i que deixe el seu afany recaptatori, més en aquests moments amb una economia danyada per la mala gestió de les administracions de la crisi sanitària.

Un exemple d’aquest afany recaptatori és que en plena crisi augmentaran les franges de cobrament per l’aparcament en els barris de la ciutat, afectant les persones amb menors recursos i que no poden disposar de places d’aparcament.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha afirmat que 12.813 veïns no han pogut fer front al pagament de l’IBI perquè no tenien capacitat econòmica per a això. “Aquesta és la demostració que una pujada d’impostos és una mala política per a València. Van pujar l’IBI a tots els veïns un 3% i en alguns casos la pujada arribava al 13%, i ací tenen el resultat, més de 12.000 veïns que no poden fer front al pagament dels impostos municipals.”

“Si en lloc d’apujar impostos, es baixaren les coses anirien molt millor perquè es podria generar més activitat econòmica, però l’afany recaptatori de Compromís i el PSOE els fa no voler veure la realitat”, ha apuntat la portaveu popular.

En aquest sentit, Catalá ha comentat que “ja porten recaptat per IBI més de 170 milions d’euros enguany, per la qual cosa hauria de pensar més a ajudar als veïns i abaixar els impostos”.

Finalment, ha destacat que “en els moments de crisi econòmica és quan l’ajuntament ha d’estar més prop dels ciutadans però Ribó només pensa a continuar ingressant més i a ofegar més a ciutadans i comerços”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 13 =