25n
25N
25N

El PP alerta de l'aparició de peixos morts en L'Albufera pel "mal estat de l'aigua"

El PP alerta de l'aparició de peixos morts en L'Albufera pel "mal estat de l'aigua"
24/11/2020 -

La regidora del Grup Popular a l’Ajuntament de València Julia Climent ha alertat sobre “el mal estat de l’aigua” en algunes zones de L’Albufera “a conseqüència de la podridura de la palla de l’arròs i l’acumulació de canyes després de l’últim temporal de pluges”. Segons ha explicat, en l’embarcador del Saler han aparegut peixos morts des de fa diversos dies.

Per això, el PP ha reclamat “una intervenció ràpida” en L’Albufera per a “evitar que la putrefacció de la palla de l’arròs i l’acumulació de canyes després del temporal de pluges produïsca la mort de peixos”.

La Conselleria d’Agricultura, ha criticat Climent, “no pot eludir la seua responsabilitat en el manteniment de la qualitat de l’aigua de L’Albufera i carregar la culpa sobre els agricultors, que juntament amb els pescadors són els més interessats en la preservació de l’entorn natural i de la seua fauna”, ha afirmat en un comunicat.

L’edil ha instat a l’administració autonòmica a “treballar en la cerca d’alternatives en lloc de generar polèmiques i debats innecessaris sobre el treball d’unes persones que tradicionalment han sigut part fonamental en la conservació del parc natural”.

Des de la Conselleria, ha retret l’edil ‘popular’, “se’ls ha demanat als agricultors que moguen els motors i fanguegen per a evitar la putrefacció, però no ha dit com poden fer front a aquestes despeses addicionals, quan a més, tant des de la Generalitat com des del govern de Ribó a l’Ajuntament, han sigut incapaços en cinc anys de complir amb les seues promeses electorals per a presentar alternatives a la crema de la palla de l’arròs”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 17 =