25n
25N
25N

El PP enlletgeix a Puig que cree un observatori del treball decent per a "tapar contractacions irregulars"

El PP enlletgeix a Puig que cree un observatori del treball decent per a "tapar contractacions irregulars"
20/01/2020 -

El portaveu d’Economia del PP en Les CortsJuan Carlos Caballero, ha criticat que el ‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, vaja a presentar l’observatori del treball decent que “fa més d’ un any que va anunciant” per a “tapar les contractacions fraudulentes de becaris en diversos departaments del Consell i les irregularitats en Labora”, el servei valencià d’ocupació.

En roda de premsa, ha ratllat l’observatori de “cortina de fum i argúcia cosmètica per a maquillar les múltiples causes investigades per Inspecció de Treball”, a més d’advertir que suposarà “més personal, sous i despesa” i no tindrà “cap competència en matèria d’inspecció”. “Només respon a l’interés de Puig de llavar la cara a un Consell que s’ha convertit en si mateix en un frau”, ha asseverat.

Abans de posar en marxa aquesta “nova oficina burocràtica”, el ‘popular’ ha reptat al ‘president’ a “aclarir què és per a ell l’ocupació decent i a deixar clar qui el determinarà”, si ell mateix o el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu (Compromís).

“Quin resultat podríem esperar d’un pastor que posa a un llop a cuidar de les ovelles?, ha il·lustrat, recordant que Nomdedéu va ser “multat per defraudar a la Seguretat Social en la seua activitat anterior com a empresari per no donar d’alta a una vintena de treballadors”.

El diputat del PP ha posat l’accent que “Puig no es pot amagar darrere d’una oficina per a no donar explicacions del que investiga Inspecció de Treball per calcigar els drets laborals en diversos departaments del Consell, inclòs en Presidència”. Inspecció de Treball va detectar “frau de llei i abús de dret” en la situació d’un total de 28 becaris d’aquesta àrea.

També ha defensat que “Puig no es pot parapetar per a no donar explicacions sobre la contractació irregular de personal docent en Labora, els que han d’ajudar a formar als aturats valencians”, després de “més de 20 sentències condemnatòries en les contractacions d’aquest personal”.

En aquesta línia, ha retret a Puig que done explicacions pel fet que “ajuntaments com València s’estalvien part del salari que correspon als becaris del seu programa Avalem joves”, així com sobre “el presumpte frau conegut la setmana passada per part de Labora per l’acomiadament improcedent d’un dels seus treballadors i defraudar 14.000 euros a la Seguretat Social”.

S’ha preguntat així si amb el nou organisme “es posarà solució a aquestes greus situacions que posen de manifest els jutges i Inspecció de Treball”. “Sona paradoxal que Puig vulga posar un observatori del treball decent quan el Consell està sota la lupa per defraudar a la Seguretat Social i no respectar els drets laborals”, ha recalcat.

EL BOTÀNIC, “EN LETARGIA”

El representant del PPCV també ha carregat contra un Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) que “segueix en letargia” en matèria d’ocupació, “no fa front a l’estancament de l’economia valenciana, amb dades que ens traslladen als pitjors anys de la crisi” i “no ofereixen alternatives per als emprenedors, les pimes i els autònoms”.

Per contra, ha lamentat que el Consell llance “amenaces de pujades massives d’impostos, especialment als empresaris, i frene inversions estratègiques com l’ampliació del port de València o la de 680 milions d’Intu Mediterrani”, el macrocentre comercial projectat a Paterna (València). “Aquest govern és un frau per als valencians”, ha reblat, i ha promés rescatar la proposta d’una llei valenciana d’autònoms que va llançar el PP la passada legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + tretze =

bombers
CCCC